Balık tutmak için olta önerisi

Fronzy

Hectopat
Herkese iyi günler. Şu günlerde arkadaşlarla toplanıp balık tutma isteği var fakat neresinden başlıcağımı bilmiyorum. Ege denizinde balık tutacağım nasıl bir olta tercih etmem gerekiyor? Kıyıdan avlanma yapacağım 250 Cm'lik bir olta iş yapar mı? Avlanma yapacağım bölgede deniz direkt derin yavaşça derinleşmiyor. Sahte yem ile avlanmayı düşünüyorum ayrıca avlanma yapmak için herhangi bir yerden izin almam gerekiyor mu?

Not: Oltayı mağazadan görerek alacağım.

Son düzenleme:
Herkese iyi günler. Şu günlerde arkadaşlarla toplanıp balık tutma isteği var fakat neresinden başlıcağımı bilmiyorum. Ege denizinde balık tutacağım nasıl bir olta tercih etmem gerekiyor? Kıyıdan avlanma yapacağım 250 Cm'lik bir olta iş yapar mı? Avlanma yapacağım bölgede deniz direkt derin yavaşça derinleşmiyor. Sahte yem ile avlanmayı düşünüyorum ayrıca avlanma yapmak için herhangi bir yerden izin almam gerekiyor mu?
Bazı yerlerde avlanma yasağı oluyor genelde. İzine gerek yok.
Yem olarak bulabilirseniz gübre solucanı falan kullanabilirsiniz.
Olta olarak öneri yapamayacağım maalesef. Bende olta almayı düşünüyorum ama daha yeniyim bu işlerde nasıl birşey tercih etmeliyim bilmiyorum.

Sahte yem ile ile avlanıp küçük balıkları tutmayı hedefliyorsanız sizin için uygun olan takım lrf takımı olacaktır alacağınız makine 3000 likten küçük olsun. Makine bütçeye göre değişiyor 300 TL'ye de var 30.000 bin TL'ye de var.

Not: Oltayı mağazadan görerek alacağım.

Boyu değilde, kalitesi önemli oltaların genelde küçük olta yerine büyük bir olta alsan iyi olur.

Avlanma yapacağım yerde genellikle çipura tarzı ve onun boyutlarında balıklar çıkıyor daha büyükleri için tekne ile açılmak gerek ben kıyıdan avlanma yapacağım bu oltalar kıyı için nasıldır.

Veya kendim toplayıp şunları almak istiyorum nasıl olur kamış çok mu kısa kalır.

Makine 3000 likten küçük olsun.

Küçük balık avlasam bile makine 5000'lik veya 6000'lik olsa ne gibi sorun teşkil eder.

Son düzenleme:
Avlanma yapacağım yerde genellikle çipura tarzı ve onun boyutlarında balıklar çıkıyor daha büyükleri için tekne ile açılmak gerek ben kıyıdan avlanma yapacağım bu oltalar kıyı için nasıldır.

Veya kendim toplayıp şunları almak istiyorum nasıl olur kamış çok mu kısa kalır.

Küçük balık avlasam bile makine 5000'lik veya 6000'lik olsa ne gibi sorun teşkil eder.

Öncelikle şu konuya bakmanızı öneririm. Lrf, spin ve surf hangi teknik size daha uygun.

Eğer lrf takım dizeceksen kamış 2,12 ideal Max 2 40'ı geçmesin makinenda 2000'lik olsun misinan 0,8 0, 6 0,10 olabilir lider misinada 0,20 0, 23mm olsun.

Hocam bunlar çok büyük zevk alamazsın internetten balık av türlerine yani lrf spin vs araştır makalelere bir bak kafana yatanı sor bana.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı