Bambu Lab A1 alınır mı?

Bütçe
20.000-40.000
Bütçem şu anlık 20 binlerde takılıyor ama 30'a kadar zorlayabilirim yine de hi mı almalıyım.

Hocam Creality'nin sitesinde Hi modelini incelerken ABS filament basabildiğini gördüm doğru mu? Açık kasa olduğu halde nasıl basabiiyor?
A1'e alternatif olarak Hi alabilirisiz. Sadece Hi alın demiyoruz.
Açık kasa basamaz diye bir şey yok. Doğru sıcaklıkta hepsi basar. ABS ve ASA hava akımına çok duyarlı açık yazıcılarda büzülme yapıp genelde tabladan kalkar veya katman ayrılması yaşanır. Sağlıklı baskı için sıcak ve hava akımı olmayan ortama ihtiyaç duyar yani kapalı yazıcıya ihtiyacınız var. Ek olarak ABS ve ASA eridiği zaman sağlığa zararlı olan gazlar çıkarır bu sebeple açık yazıcıda basılmaz/basılması tavsiye edilmez.

Hocam peki bütçe biraz daha arttığı takdirde (20.000-30.000 veya 35.000 arası) öneriniz ne olurdu? Eğer arada gerçekten parasını hak edecek fark varsa daha pahalı modellere yöneleceğim. Bu bütçelerde P1S veya P2S tercih edilebilir mi? @mertunuvar@yusuf7878

Hocam sence k2 serisine mi bakmam lazım yoksa hi mı alayım yani aradaki fiyat farkına değer mi fark ettiğiniz bi dezavantajı vesaire var mı? @mertunuvar

Hocam hobi amaçlı kullanacaksanız bence çok para vermeye gerek yok bu makinelere hepsi aynı işi yapıyor. K2 Pro aldım küçük parçalara hala Ender 3 çalıştırıyorum. Kapalı makinelerde çok fan sesi vs. oluyor yazın sağını solunu açmak gerekiyor falan öyle çok matah farklar yok. Bütçe artarsa ben kendim renkli baskı kullanan birisi olmadığım ve daha yeni olduğu için P1S yerine P2S tercih ederdim o istediğiniz spagetti falan daha iyi, güncelleme de aldı titreşimi falan çözüldü diyorlar. Ama onları da stokta bulamazsınız muhtemelen P2S'e alternatif olarak K2 bakabilirsiniz.

Bi konu daha açmışsınız ona da cevap vereyim. Hayır bence Creality ve Bambu Lab dışında yazıcı alınmaz. Anycubic, Flashforge, Elegoo, Artilerry bunların ucuz olmalarının sebebi zaten malzemeden çalınarak ucuzlatılmış olmaları ve buna bağlı bazı dezavantajları olmaları. Merak ediyorsanız Kobra S1 inceleme yazımı okuyun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı