Bambu Lab A1 başlangıç katmanı hatası

Gkrt_07

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, kullanmış oldugum A1 cihazlarımdan birinde başlangıç katmanında sorunlar yaşıyorum ve araştırmalarıma rağmen bir sonuca varamadım. Bu problemi yaşayan ya da çözüm yolu bilen var mıdır diye buraya yazmak istedim.
Öncelikle nozzle: 200- 220, tabla 50-65 derece aralıgında denemelerimi yapmama rağmen aynı hatayı yaşıyorum. Bu arada aynı değeler ile diğer cihazlarımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Tüm değerlerde normal, kaliteli baskılar alıyorum.
Sorunum şu: Başlangıç katmanı olması gerekenden daha cıvık, sıvı bir şekilde yazdırıyor ve resimlerde görüleceği üzere tablaya yapışıp temizlemesi zor bir hal alıyor. Kalıntılar kalıyor, başlangıç katmanından sonra her şey normale dönüyor. Üst katmanlar olması gerektiği gibi yazıyor. İnce, küçük ve detayla baskılarda birbirine giriyor resmen. Farklı dilimleyicilerde de denedim, diğer yazıcılardaki dosyayı da denedim ama sadece 1 cihazda bu şekilde oluyor. Sizce sorun ne olabilir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21 (2).jpeg
    71,9 KB · Görüntüleme: 98
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21 (1).jpeg
    73,9 KB · Görüntüleme: 95
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 00.33.21.jpeg
    169 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kullanmış oldugum A1 cihazlarımdan birinde başlangıç katmanında sorunlar yaşıyorum ve araştırmalarıma rağmen bir sonuca varamadım. Bu problemi yaşayan ya da çözüm yolu bilen var mıdır diye buraya yazmak istedim.
Öncelikle nozzle: 200- 220, tabla 50-65 derece aralıgında denemelerimi yapmama rağmen aynı hatayı yaşıyorum. Bu arada aynı değeler ile diğer cihazlarımda herhangi bir sorun yaşamıyorum. Tüm değerlerde normal, kaliteli baskılar alıyorum.
Sorunum şu: Başlangıç katmanı olması gerekenden daha cıvık, sıvı bir şekilde yazdırıyor ve resimlerde görüleceği üzere tablaya yapışıp temizlemesi zor bir hal alıyor. Kalıntılar kalıyor, başlangıç katmanından sonra her şey normale dönüyor. Üst katmanlar olması gerektiği gibi yazıyor. İnce, küçük ve detayla baskılarda birbirine giriyor resmen. Farklı dilimleyicilerde de denedim, diğer yazıcılardaki dosyayı da denedim ama sadece 1 cihazda bu şekilde oluyor. Sizce sorun ne olabilir?

Malzeme nedir? İnner outer sıralaması nedir?

Buna benzer hata bende alıyorum ufak tefek katman hatası veya düzgün doldurma yapamıyor bendeki aşırı değil ama düzgün de değil. Bambu üzerinde kalibrasyon var, ilk akış kalibrasyonu yap sonra diğer testi yap(2 aşama) o sonuçlara göre first layer testi yap, makerworld de bulabilirsin. Yine olmaz ise bu makaleye göz atabilirsin. A1 Bed Tramming

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video da işini görebilir

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı