Bambu Lab P1S Combo cam değişimi sonrası düzgün baskı yapmıyor

KeopsVertexx

Femtopat
Daha fazla  
Bambu Lab P1S Combo cihazım var, bir ay önce kullanmaya başladım. Ön camı kırıldı, parçalar içine dağıldı. Sonrasında temizleyip yeni cam taktım fakat yazıcım artık eskisi gibi baskı vermiyor. Görsel olarak da paylaştım, tablaya yapışmıyor, havaya kalkıyor veya nozülün orada birikiyor filament. Kullandığım filament eSun PLA+; kurumadı da, filament iki haftalık ve AMS’nin içinde silika jelle tutuyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.55_0d30cef8.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.55_0d30cef8.jpg
    72,7 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.56_134e4947.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.56_134e4947.jpg
    65,2 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.55_d0e4e15a.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-10-06 saat 21.12.55_d0e4e15a.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 10
Biraz klişe olacak ama belki de yapmışsındır. tablayı temizledin mi tabla yapıştırıcısı mı kullanıyorsun.

yok yapıştırıcı kullanmadım hiç izopropil alkol ile temizlesem sıkıntı olurmu normal tablayı sildim ona rağmen tutmadı karbon tabladada tutmuyor
Zaten alkol ile silmeniz gerekli. Yüzeydeki yağı ve kiri temizler. Bezi ıslatın ve silin tablayı. Olmazsa yapıştırıcı kullanın. Ana camın değiştirilmesi en fazla içerideki ortam sıcaklığı etkilemiştir.

Zaten alkol ile silmeniz gerekli. Yüzeydeki yağı ve kiri temizler. Bezi ıslatın ve silin tablayı. Olmazsa yapıştırıcı kullanın. Ana camın değiştirilmesi en fazla içerideki ortam sıcaklığı etkilemiştir.
nozzle ile ilgili bir sıkıntı olmuş olabilirmi veya ams sistemi ile çünkü bazen nozzle hareket ediyor ama filament gelmiyo nozzledan

nozzle ile ilgili bir sıkıntı olmuş olabilirmi veya ams sistemi ile çünkü bazen nozzle hareket ediyor ama filament gelmiyo nozzledan
AMS'i aradan iptal edin bir de o şekilde baskı almayı deneyin. Noozle tıkanıyor ki filament gelmiyor.

Tabla kirlenmiş olabilir mi? Tüm kalibrasyonları yaptınız mı?
Tablayı deterjan ile yıkayıp alkol veya kolonya ile silin.
evet bütün kalibrasyonları yaptım izopropil alkol ilede temizledim

AMS'i aradan iptal edin bir de o şekilde baskı almayı deneyin. Noozle tıkanıyor ki filament gelmiyor.
ams yi çıkardım normal tek filament taktım ve şuanda gayet gğzel baskı veriyor ams'den kaynaklanıyor galiba sorunu ne olablir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı