Bambu Lab P1S Combo vs P2S Combo

empedans

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Bambu Lab FDM 3D yazıcı almak istiyorum ve P1S Combo ile P2S Combo arasında kaldım. Bütçem 30k. Bütçemi aşıp P2S Combo almayı çok istemiyorum ama mantıklı olanı seçmem gerekiyor. Bundan 2 hafta önce 40k seviyelerinde satılan P1S, P2S'in de piyasaya sürülmesiyle 30K seviyelerine düştü. Seçim yapacağım ürünler;
  • Bambu Lab P1S Combo - Fiyat 30K TL
  • Bambu Lab P2S - Fiyat 30K TL
  • Bambu Lab P2S Combo - Fiyat 43K TL
  • AMS 2 Pro - Fiyat 21K TL
P2S'in tabii ki P1S'ten ayıran özellikle teknoloji bazlı farklılıkları var fakat düşündüğüm şey bu teknolojik farklara fazladan 13K vermek mantıklı mı? Ya da P2S alıp daha sonra AMS 2 Pro için bu fiyatları ödemek mantıklı olur mu?
Birkaç teknolojik yeniliğinden de bahsederek ne kadar gerekli olduğunu konuşabiliriz.

ÖzellikP1SP2S
Kullanıcı arayüzü & ekranDaha klasik ekran/d-pad tipi kontrol.Yeni nesil 5″ dokunmatik ekran ve daha modern arayüz.
Toolhead / nozül & ekstruder performansıGüçlü bir model ancak “eski nesil” komponentlerle.Güçlendirilmiş ekstruder, daha yüksek akış oranı, gelişmiş nozül sistemi ve sensörler. Daha kolay değiştirilebilir quick swap nozzle sistemi.
Soğutma & hava akışı sistemiİyi düzeyde; ancak P2S’in yeni Adaptive Airflow gibi özellikleri yok.Adaptive Airflow Sistemi, odadaki soğuk havayı çekip kontrollü bir şekilde baskı ortamına aktarma gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış.
Baskı hızı ve sıcaklık limitleriP1S yüksek performanslı; ancak P2S ile kıyaslandığında bir miktar daha düşük hız/sınırlarla.Baskı hızı biraz daha yüksek ve yatak (bed) sıcaklığı gibi bazı parametrelerde iyileştirmeler mevcut.
Fiyat & değerP1S, daha “olgunlaşmış” model olduğundan fiyat/performans açısından oldukça iyi.P2S, daha yeni teknoloji sunduğu için fiyat biraz daha yukarı olabilir ama “geçerli nesil” bir cihaz olarak iyi bir yükseltme sunuyor.

Özellikler ve yenilikler hakkında sitesinde bulunan şu görüntüyü de eklemek istedim.

P2S Combo direkt AMS 2 Pro ile geliyor. P1S Combo istiyorsan AMS 2 Prolu ayrı bir paketi var, o da 33.5K.

Düz P2S alırsan üzerinde buffer yok, AMS2 Pro alsan da bufferı harici alman gerekir.

1080p kamera ,dokunmatik ekran önemli değil ise p1s ams olarak alın, daha sonra ams almak daha pahalıya gelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…