empedans
Hectopat
Daha fazla
Herkese merhaba,
Bambu Lab FDM 3D yazıcı almak istiyorum ve P1S Combo ile P2S Combo arasında kaldım. Bütçem 30k. Bütçemi aşıp P2S Combo almayı çok istemiyorum ama mantıklı olanı seçmem gerekiyor. Bundan 2 hafta önce 40k seviyelerinde satılan P1S, P2S'in de piyasaya sürülmesiyle 30K seviyelerine düştü. Seçim yapacağım ürünler;
Birkaç teknolojik yeniliğinden de bahsederek ne kadar gerekli olduğunu konuşabiliriz.
Özellikler ve yenilikler hakkında sitesinde bulunan şu görüntüyü de eklemek istedim.
Bambu Lab FDM 3D yazıcı almak istiyorum ve P1S Combo ile P2S Combo arasında kaldım. Bütçem 30k. Bütçemi aşıp P2S Combo almayı çok istemiyorum ama mantıklı olanı seçmem gerekiyor. Bundan 2 hafta önce 40k seviyelerinde satılan P1S, P2S'in de piyasaya sürülmesiyle 30K seviyelerine düştü. Seçim yapacağım ürünler;
- Bambu Lab P1S Combo - Fiyat 30K TL
- Bambu Lab P2S - Fiyat 30K TL
- Bambu Lab P2S Combo - Fiyat 43K TL
- AMS 2 Pro - Fiyat 21K TL
Birkaç teknolojik yeniliğinden de bahsederek ne kadar gerekli olduğunu konuşabiliriz.
| Özellik | P1S | P2S |
|---|---|---|
| Kullanıcı arayüzü & ekran | Daha klasik ekran/d-pad tipi kontrol. | Yeni nesil 5″ dokunmatik ekran ve daha modern arayüz. |
| Toolhead / nozül & ekstruder performansı | Güçlü bir model ancak “eski nesil” komponentlerle. | Güçlendirilmiş ekstruder, daha yüksek akış oranı, gelişmiş nozül sistemi ve sensörler. Daha kolay değiştirilebilir quick swap nozzle sistemi. |
| Soğutma & hava akışı sistemi | İyi düzeyde; ancak P2S’in yeni Adaptive Airflow gibi özellikleri yok. | Adaptive Airflow Sistemi, odadaki soğuk havayı çekip kontrollü bir şekilde baskı ortamına aktarma gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış. |
| Baskı hızı ve sıcaklık limitleri | P1S yüksek performanslı; ancak P2S ile kıyaslandığında bir miktar daha düşük hız/sınırlarla. | Baskı hızı biraz daha yüksek ve yatak (bed) sıcaklığı gibi bazı parametrelerde iyileştirmeler mevcut. |
| Fiyat & değer | P1S, daha “olgunlaşmış” model olduğundan fiyat/performans açısından oldukça iyi. | P2S, daha yeni teknoloji sunduğu için fiyat biraz daha yukarı olabilir ama “geçerli nesil” bir cihaz olarak iyi bir yükseltme sunuyor. |
Özellikler ve yenilikler hakkında sitesinde bulunan şu görüntüyü de eklemek istedim.