Bambu lab P1S vs A1 combo

Ender 3 Neo'dan geçen biri olarak söylüyorum gerçekten piyasadaki diğer yazıcılar sadece zaman kaybı. Ayrıca iyi ki P1 serisi almamışım çünkü A1'in filament takılma sensörü şimdiden hatırı sayılır miktarda filamentimi çöp olmaktan kurtardı. Ve tam otomatik pressure Advanced, input shaping gibi özelliklerin hızlı baskı alırken gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim. Gerçekten sessiz ve hızlı çalıştığını da belirteyim. Core xy yazıcıların bir tık daha hızlı olduğunu biliyorum ama bed slinger mimarisine sahip bir yazıcının bu hızlarda çalıştığını görmek çok daha keyifli. Şimdiye kadar yaptığım tek bakım rayları yağlamak oldu ve bu benim 3 dakikamı aldı. Sensörler, ekran, ses ve 30 saniyede değişebilen hotend (gerçekten çok pratik) açısından A1 inanılmaz avantajlı. Eğer agresif filamentler (abs, asa, PC...) Kullanmıyorsanız P1 serisine bakmayın ve A1 alın.
1729350199744.png
hocam bunu almayı düşünüyorum ne dersiniz ?

Ender 3 Neo'dan geçen biri olarak söylüyorum gerçekten piyasadaki diğer yazıcılar sadece zaman kaybı. Ayrıca iyi ki P1 serisi almamışım çünkü A1'in filament takılma sensörü şimdiden hatırı sayılır miktarda filamentimi çöp olmaktan kurtardı. Ve tam otomatik pressure Advanced, input shaping gibi özelliklerin hızlı baskı alırken gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim. Gerçekten sessiz ve hızlı çalıştığını da belirteyim. Core xy yazıcıların bir tık daha hızlı olduğunu biliyorum ama bed slinger mimarisine sahip bir yazıcının bu hızlarda çalıştığını görmek çok daha keyifli. Şimdiye kadar yaptığım tek bakım rayları yağlamak oldu ve bu benim 3 dakikamı aldı. Sensörler, ekran, ses ve 30 saniyede değişebilen hotend (gerçekten çok pratik) açısından A1 inanılmaz avantajlı. Eğer agresif filamentler (ABS, asa, PC...) Kullanmıyorsanız P1 serisine bakmayın ve A1 alın.

Merhaba bende bambu lab A1 combo veya p1p almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım.

Merhaba bende bambu lab A1 combo veya p1p almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım.

Uygun fiyatlı renkli baskı, aktif akış kontrolü, sessiz çalışma, filament takılma sensörü, 30 saniyede değişen hotend ve fabrika çıkışlı sertleştirilmiş çelik extruder benim tercihlerimi A1 Combo'ya çevirdi ama daha stabil baskı, bir miktar daha yüksek hız ve istediğinde kapalı bir yazıcı haline getirip endüstriyel filamentler basmak istiyorsan p1p daha doğru seçim olacaktır.

P1S ve A1 mini kullanıcısı olarak ikisi arasında çok büyük baskı kalitesi olduğunu söyleyemem. P1S'teki yardımcı fan baskı kalitesini biraz arttırıyor. Aradaki ufak fark benim için çoğu zaman önemli değil. A1 minide henüz VFA'ya sebep olabilecek bir baskı almadım VFA testi henüz yapmadım. P1S core xy olduğu için bazı açılar bazı hızlarda VFA yapıyor. P1S çok ses yaptığı için A1 mini'yi daha sık kullanıyorum. Kısacası ABS ASA gibi filamentler kullanmayacaksan P1S gereksiz masraf olur.

Aslında fazla kapalı yazıcı ihtiyacı duyan biri değilim. Ama hem p1S'in hem stabilitesi hem de A1'den iki kat daha fazla ivmelenmeye sahip olması bu seçeneği aklıma soktu. Ama A1'in basınç ölçümlü akış kalibrasyonu, filament dolanma sensörü ve aynı fiyata ams modülü de alabilmem kafamı karıştırdı. Ne almam gerektiği hakkında bir tavsiye verirseniz sevinirim.

Hocam hiç ABS, asa veya CF basmayı denediniz mi? A1 combo ile Creality k1C arasında kaldım. Ama renkli baskı istiyorum ve Bambu Lab bence Creality'den daha kaliteli ama Creality kapalı olduğu için belirttiğim filamentleri basabilir. Sizce A1 combo alıp yazıcının kasasını kapatsam olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı