Bambu Lab P2s duruyor

razor8587

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar kısa süre önce Bambu Lab p2s aldım ve kullanmaya başladım ilk başlarda ara ara aldıgım hata son zamanlarda çok fazla tekrarlanmaya başladı. Yabancı forumlarda aynı şikayette bulunanlar var ve çözüm bulunabilmiş değil, sizlerden bu hatayı alan, çözen veya yardımcı olabilecek var mı? Aldıgım hatanın ekran görüntüsünü de yüklüyorum. Not: Yapılabilecek tüm temizlik, ayar vs her şeyi yaptım.

WhatsApp Image 2025-12-11 at 12.24.47.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede Bambu Lab A1 Combo var. Baskı alırken ara ara (nadiren)
“the extrusion motor is overloaded” hatası alıyorum ve yazıcı baskıyı durduruyor. Nozzle temizliği, filament değişimi, ayarlarla oynama gibi çoğu şeyi denedim ama sorun tam olarak çözülmüş değil.

Genelde filament akışıyla alakalı gibi duruyor. Nozzle kısmen tıkalı olabilir, filament yolunda sürtünme olabilir ya da makara rahat dönmüyordur. Filament nemli olunca da bu hata daha sık çıkıyor gibi. Düşük sıcaklıkta yüksek hızla baskı almak da motoru zorlayabiliyor.

Donanımsal bir arıza olduğunu sanmıyorum çünkü yazılım tarafında hâlâ güncellemeler geliyor. Muhtemelen ilerleyen güncellemelerde bu konu biraz daha düzeltilir.

Geçici çözüm olarak nozzle temizliği yapmak, filamenti tamamen çıkarıp tekrar takmak, sıcaklığı biraz artırmak ve baskı hızını düşürmek işe yarayabiliyor. Farklı bir filamentle denemek de sorunun kaynağını anlamak için iyi bir yöntem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı