BambuLab A1 vs P1P

Henüz sorun yaşamadım, gerçi bir aydır faal baskı almıyorum stoklarım henüz tükenmedi. İhtiyaçlarınızı karşılayacağını düşünüyorsanız alın, imkan varsa kapalı kabin alın.

Yazıcının genel sorunları (yazılımsal hatalar) dışında büyük ya da destekli baskı basarken kafanın desteği yerinden çıkarması ya da nozzlenin baskıya sürtmesi gibi sorunlar yaşamadınız değil mi?

Şu an A1'lerde indirim var fazlaca 13-14 civarına bulunuyor bir bak istersen kaçırma (niye öyle bir indirim geldi onu da anlamadım)

Ben 16 bin civarında aldım 1 hafta sonra indirime girdi şaka gibi :)

Memnun musunuz?

Şu olsaydı daha iyiydi ya da şu sıkıntısı var diyebiliyor musunuz?
A1 ile P1 arasında hem fiyat farkı var hem de P1 kapalı kasa yazıcı. Kapalı kasalarda her filament kullanılabiliyor, ancak A1 her filamenti desteklemiyor.

Gelelim A1 deneyimime: Evet, memnunum; kaliteli baskılar alıyorum. Baskıya başlamadan önce ucunda kalan filamenti bile arkadaki temizleyici ile temizleyip, nozul ucunda filament bırakmıyor.

Sorun olarak görünmeyebilir, fakat yaşadığım bir olay filament değişimi. İşlem sırasında nozul ısınıp filament bir miktar akıtıyor ve çıkarma işlemi yapıyor. Ancak filamenti geri çektiğimde ekrandaki işlem bitmiyor, bu yüzden de load ekranı gelmiyor. Bunun nedeni, filamenti akıtma işleminde ucunda bir miktar kalması.

Bir diğer yaşadığım sorun ise filament yükleme. Filamenti iyice itiyorum ama yükleme sırasında filamenti bir miktar geri çekiyor ve tekrar ileri itme işlemi yaparak sorunu çözüyorum. Bunun dışında dört dörtlük. Ender V3 Ke den geçtim, iyi ki geçmişim diyorum.

Son düzenleme:
A1 ile P1 arasında hem fiyat farkı var hem de P1 kapalı kasa yazıcı. Kapalı kasalarda her filament kullanılabiliyor, ancak A1 her filamenti desteklemiyor.

Gelelim A1 deneyimime: Evet, memnunum; kaliteli baskılar alıyorum. Baskıya başlamadan önce ucunda kalan filamenti bile arkadaki temizleyici ile temizleyip, nozul ucunda filament bırakmıyor.

Sorun olarak görünmeyebilir, fakat yaşadığım bir olay filament değişimi. İşlem sırasında nozul ısınıp filament bir miktar akıtıyor ve çıkarma işlemi yapıyor. Ancak filamenti geri çektiğimde ekrandaki işlem bitmiyor, bu yüzden de load ekranı gelmiyor. Bunun nedeni, filamenti akıtma işleminde ucunda bir miktar kalması.

Bir diğer yaşadığım sorun ise filament yükleme. Filamenti iyice itiyorum ama yükleme sırasında filamenti bir miktar geri çekiyor ve tekrar ileri itme işlemi yaparak sorunu çözüyorum. Bunun dışında dört dörtlük. Ender V3 Ke den geçtim, iyi ki geçmişim diyorum.

Peki bu sorunları nasıl çözüyorsunuz?

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Hangi filamentleri kullanıyorsunuz?

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Hangi filamentleri kullanıyorsunuz?

Esun ve crealty var şu an elimde.

Peki bu sorunları nasıl çözüyorsunuz?

Çözümü de yazmıştım tekrar söyleyeyim.

Filament çıkarınca nozul ucunu da temizlemek yeterli oluyor. Filament load edince bitirme veya işlemi yeniden başlat yazısı geliyor orada da filamenti biraz itince filamenti akıtıyor.

Esun ve crealty var şu an elimde.

Çözümü de yazmıştım tekrar söyleyeyim.

Filament çıkarınca nozul ucunu da temizlemek yeterli oluyor. Filament load edince bitirme veya işlemi yeniden başlat yazısı geliyor orada da filamenti biraz itince filamenti akıtıyor.

Az önce çıkardım filamenti bu sefer cancel yerine exit yazısı geldi. Bende yeni filamenti kutudan çıkardım, yazıcıya takılı olanı çıkardım ve yine load olan ekrana geçmedi. İşlemi baştan yap deyince de nozul ısınıyor ama kafa ilk işlemdeki hareketleri yapmıyor ve kalan filamenti akıtmıyor.

Aslında güzel bir durum ama kalanı akıtma yapmadığından filament takılı sanıp ekranı geçmiyor:)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı