Çözüldü Bank of Amerika'dan mail geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berke Tuğrul

Femtopat
Katılım
27 Kasım 2021
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim Sahibinden'e ürün eklemiştim bir Amerikan askeri yazdı İspanya'ya kuzenine hediye edecekmiş İncirlik üssündeymiş, şu an benden IBAN istedi attım Bank of America'dan bana mail geldi. Dolandırıcı olma ihtimali var mı?


Screenshot_2021-12-02-10-24-17-797_com.google.android.gm.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim Sahibinden'e ürün eklemiştim bir Amerikan askeri yazdı İspanya'ya kuzenine hediye edecekmiş incirlik üssündeymiş, şu an benden IBAN istedi attım bank of America'dan bana mail geldi. Dolandırıcı olma ihtimali var mı?


Eki Görüntüle 1230932

Kendisi dolandırcı forumda bile 10'larca konu açıldı bu adamla ilgili örnek olarak bir konu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Henüz bu sabah yaşadım aynı durumu. Sahibinden sitesine koyduğum ilana sözde Suriye'de görev yapan bir Amerikan askeri Belçika'daki arkadaşına hediye almak istediğini söyleyerek +1(829)334-2102 numarasından WhatsApp üzerinden ulaştı. Tamam dedim IBAN verdim. Parayı gönder vereyim kargoya dedim. Sonra Bank of America'lı bir mail adresinden mail geldi, para hesaptan çekildiğinde ürünü hemen kargolayıp faturasını gönderirsem paranın benim hesabıma geçeceğine dair. Tabii hemen araştırdım ve dolandırıcı olduklarını anladım. Numarayı da engelledim. Bir de güvenilir olsun diye 3 tane asker fotoğrafı koymuşlar profile, gelen mailden zaten düzenbaz oldukları çok açık.
 

Geri
Yukarı