Bannerlord çok fazla bellek ve CPU kullanıyor

431715

Hectopat
Bannerlord çok fazla bellek ve CPU kullanıyor.
Sistemim:
1660 GTX.
AMD Ryzen 5
16 GB RAM.

Savaşlardaki asker yoğunluğuna göre CPU kullanımı ve RAM kullanımı tabii ki artacaktır. Bannerlord tam çıkmamış bir oyun ileriki güncellemelerde optimizasyon konusunda oyunu biraz daha geliştirebilirler. Oyun çok fazla CPU ve RAM kullanıyor diyorsanız ayarlar kısmından savaşa katılan askerlerin sınırını azaltın.

Normal. RAM kullanımını geçtim özellikle işlemci kullanımı fazla abartılı, klasik bir optimizasyon başarısızlığı örneği.

Hocam bence işlemci kullanımı çok abartılı bir seviyede değil. İlk çıktığı zaman kötüydü fakat i5 9400F işlemci varken bilgisayarımda 500 kişilik savaşta %70 işlemci kullanımı oluyordu arkada müzik programı açıkken.

Şu anki durumunu bilmiyorum, oynamıyorum da oyunu, oynamam da zaten. Ama en son bir videoda gördüğüm kadarıyla 6/12 R5-3600 işlemci ile kale savaşlarında yer yer %80-85 kullanımları görüyordum ki sanal izleklerin gerçek çekirdek sayıldığı bir OSD yazılımında bu değerleri görmek oldukça korkunç, neredeyse 6 çekirdeğin hepsi full çalışıyor demek. Eğer ki i5-9400F ile 500 kişi ile %70 kullanım görüyorsanız, o zaman bir şeyler değişiyordur tahminimce.

Bu arada oyun oynarken arkada planda müzik açmak, DC veya internette gezinmek, işlemci oyun için yeteri kadar güçlüyse aman aman etkilemiyor, bellek miktarı daha önemli oluyor bu noktada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…