WolreaG
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba bugün deneyimlediğim birkaç şeyi anlatacağım. Öncelikle demircilikte 5 level çift elli balta yapmaya kadar gelmeniz lazım onların paraları 10k dinar. Zaten kendi krallığınızı kurmadıysanız bu pek işinize yaramayacak ben krallık kurup ekonomisi bozuklar ile konuşacağım. Dediğim gibi demircilik buraya kadar gelmeli ve ailenizden birlik oluşturmalısınız, en fazla 3 kişi alınıyor. Onların gelişmiş olması önemli yani 150-160 asker olmalı kapasitesi ve sizin yapmanız gereken şey eğer ekonominiz -200k dinarlara geldiyse ve çözemiyorsanız tüm krallıklara savaş açın ve bence özellikle Batanya krallığının köylerinden asker alın evet her gün para veriyorsunuz ekonomi zaten bitik 200-300 dinar bile kalmıyor diyebilirsiniz ama gerekirse kalkanınızı, kılıcınızı satıp gün yenilenmeden 20-30 asker almalısınız sonra bu askerler ile kale, şehir savunmasına hazırlanacaksınız yani şehirlerinizin yanında duracaksınız. Ben 200 tane asker ile 1500-1600 kişiyi aldım. Bu yüzden rahat olun. Böyle kale şehir savuna savuna ekonomi düzelecek +100-200k dinar olacaksınız ve nüfusunuz artacak, bu nüfus çok önemli biraz hile bile olabilir ama oyundan aldığınız küçücük zevki yitirmek istemiyorsanız olacak bunlar. Zaten 100k dinar kar marjınız var. Yandaşlarınızı yani ailenizdeki insanlardan birlik oluşturup yanınıza alın ve adam toplayın. Batanya krallığındaki köyleri sömürün yani ve sizin kapasiteniz doldukça yandaşlarınıza verin. Sonra sizin kapasiteniz ve yandaşlarınızın ki dolduğunda kaleleri en az 250 yapın fakat bunlar çok zor zaten. Krallıklar gelecek siz savunacaksınız oradan yapamazsanız kale gidecek gibi düşünebilirsiniz veya uzakta kalırsam yetişemeyip kaleyi alabilirler diye düşüneceksiniz ama bu zaman nüfus işe giriyor. Zaten 100-200k + dinarınız var onlar ile barış yapın ve saldırmayı bırakırlar sizde 1-2 gün harç ödersiniz zaten asker toplama amaçlı uzaktaydınız askeri toplar gelir gene savaş ilan eder harç vermeyi kesersiniz. Zaten barış yapmak ve tekrar savaş açmak toplam 200 nüfus götürüyor bu çok az eğer uzun süredir krallığınız var ise. Böylelikle artık güçleneceksiniz ve bir krallığa odaklanacaksınız veya çok krallığa onların köylerini yağmalayıp güçsüzleştireceksiniz. Zaten harç vermiyorsunuz + dinarlardasınız bu da onları güçsüzleştirecek ve onlarla barış yapacaksınız elinde sonunda yoksa kendi düzeninizi sağlayamazsınız. Barış yapmak içinde en az haraç ödemeye odaklanmanız lazım mesela 5-6k haraç ödeyecekseniz savaşa devam edin ama 500-2000 ise barış yapın ki zaten savaşıyorsunuz ve her türlü + biteceği için gün siz güzelce ilerlersiniz ve belki kale bile alabilirsiniz. Ben o raddeye gelmedim ben şu an bu dediklerimin yarısındayım ama mesela 2 krallık ile 500 ve 600 dinar vererek barış yaptım onlar aradan çıktı, size hiç saldırmayan veya uzak olan krallıklarla barış yapmayın zaten uzaktalar gelmiyorlar boşuna para vermeyin.