Baraj kalktıktan sonra eksi netle üniversiteye yerleştiler!

Makaleler
1
Daha fazla  

AA1kHHcy.jpeg

Ben size diyeyim bu devirde Hukuk, Tıp, Mühendislik dışında bir şey okunmaz. Millet hala öğretmenlik okuyarak iş bulacağını sanıyor. Ben baraj olayından sonra hazırlığı bitirdiğim ilahiyatı bıraktım şu an başka işler yapmaya çalışıyorum. Okusan görünmez bir Tune'le çıkacak işin sonu. Bunlar özel üniversite ama devlette 10 puan fazla net yapsan girersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitimi iyice kalitesizleştirdiler.
Artık diploma değil referanslar önemli hale geldi çünkü diplomayı millet kasaptan et alır gibi alıyor birde arada bir yaptıkları uzaktan sınavlar vs. iyice sıvadılar.

Bir kaç tane üniversitenin mühendislik bölümleri ve tıp dışında üniversite okunmaz artık.

Ben bu üniversitelere gidenlerı anlamıyorum asıl. Üniversite okusan ne olur okumasan ne olur? Benim bilmediğim bir şey mi var acaba?

Gerçekten okumak için gidenler çok iyi yerlere gelebilir. Sonuçta üniversite insana farklı bir bakış açısı, öz güven, veriyor. Seni çok daha olgunlaştırıyor.

Ama sırf eğlence olsun diye veya öylesine okuyanlar ise boşa 2 yıl ve boşa 4-5 Yıl süre geçiyor.

Sırf hayatın zorluklarından kaçmak için de üniversite okuyan da çok. Adam dirket hayata atılmak istemiyor ilk önce kendini tatmin edecek.

Gerçekten okumak için gidenler çok iyi yerlere gelebilir. Sonuçta üniversite insana farklı bir bakış açısı, özgüven, veriyor. Seni çok daha olgunlaştırıyor

Ama sırf eğlence olsun diye veya öylesine okuyanlar ise boşa 2 yıl ve boşa 4-5 Yıl süre geçiyor.

Sırf hayatın zorluklarından kaçmak için de üniversite okuyan da çok. Adam dirket hayata atılmak istemiyor ilk önce kendini tatmin edecek.

Altına imza atılır.

Gerçekten okumak için gidenler çok iyi yerlere gelebilir. Sonuçta üniversite insana farklı bir bakış açısı, öz güven, veriyor. Seni çok daha olgunlaştırıyor.

Sırf hayatın zorluklarından kaçmak için de üniversite okuyan da çok. Adam direkt hayata atılmak istemiyor ilk önce kendini tatmin edecek.
O insana göre değişir. Benim bir tanıdık OSB'de çalıştıktan sonra istifa edip C#, C++, Java üzerine yoğunlaştı lise diplomalı olduğu için uzun bir süre iş bulmakta zorlandı ama sonunda bir işe girebildi. Orada kendini kanıtladı şu an 35 bin aylıkla çalıştığını söylüyor. Üniversite okumayıp sektörde iyi bir yere gelmeye çalıştı ve başardı. Tabi ailesi de fazla üstüne gitmiyordu iş konusunda bu yüzden rahattı.

35 bin para mı demeyin 4 kişilik aileyi rahat geçindirir rahat bir hayat yaşar. Şu anda junior sonradan daha fazla kazanır.

O insana göre değişir. Benim bir tanıdık OSB'de çalıştıktan sonra istifa edip C#, C++, Java üzerine yoğunlaştı lise diplomalı olduğu için uzun bir süre iş bulmakta zorlandı ama sonunda bir işe girebildi. Orada kendini kanıtladı şu an 35 bin aylıkla çalıştığını söylüyor. Üniversite okumayıp sektörde iyi bir yere gelmeye çalıştı ve başardı. Tabii ailesi de fazla üstüne gitmiyordu iş konusunda bu yüzden rahattı.

35 bin para mı demeyin 4 kişilik aileyi rahat geçindirir rahat bir hayat yaşar. Şu anda junior sonradan daha fazla kazanır.

Yani hocam dediklerim herkes için geçerli değil. Ama önyüz bu şekilde bana kalırsa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı