Barbell row yapılmıyor

Daha fazla  
Dostlar onca şey demedim hala yapamıyorum hareketi. Vücudumu paralel tutamıyorum. Vücudumu az yulafa tuttuğum zamanda omzuma vuruyor. Omzunda ağrı var yarıda bıraktım yine. 5x5 yapıyorum ama row da sıkıntım var. Ne önerirsiniz?

Ağırlıksız sadece barla yap. Formun yanlıştır muhtemelen. Bunun dışında omzunu sakatlamış olabilirsin. Bir dönem lat pull yaparken omzuma feci kasılma giriyordu. Hiçbir türlü yapamıyorsan zaman ver sonra dene.

Formum yanlıştır evet ama anlamıyorum. Yaparken dirseklerim çok açılıyor omuzuma vuruyor. Boş da da yaptım aynı. Sırtımı hissetmiyorum. Tam olarak barı nerede tutmam lazım? Çekerken sırtımı hissetmiyorum zaten.

Barbell yerine seated row yapabilirsin. Orada omzunla çekme çalışması yap. Ellerini kanca olarak düşünüp sırtını kasarak çek. En dibe çektiğinde de iyice kas sırtını bırak sonra. Sen muhtemelen sırtın yorulunca hareketi yapmaya devam etmek için omzundan destek alıyorsun. Dirseklerini açmaman lazım o harekette. Sırtını kullanmayı öğren anlarsın demek istediğimi. Hafif ağırlık başla.

Eğer spora yeni başladıysan sırtını hissetmen zaten biraz zor. Barı (benim yaptığım) omuz genişliğin kadar veya biraz daha geniş tutman iyi olacaktır. Arkadaşında dediği gibi omzunu sakatlamışta olabilirsin. Ve çektiğin ağırlık fazlaysa düşürmeyide deneyebilirsin.

Hocam ellerimi tam bacağının yanına koyuyorum dirseklerim yine açılıyor. Barbell row yaparken nereye değdirmem gerek. Ben tam karnıma çekiyorum.

Hocam ellerimi tam bacağının yanına koyuyorum dirseklerim yine açılıyor. Barbell row yaparken nereye değdirmem gerek. Ben tam karnıma çekiyorum.

Barı karnına doğru çekeceksin evet. Dirseklerinin açılma sebebi tutuş gücünün zayıf olması olabilir diye düşününyorum. Hareketin tam formu ise dizlerin hafif kırık kalçan dışarıda olacak. YouTube'a vesaire yazarsan zaten rehberler çıkacaktır. Onun dışında dinlenme günleri esneme hareketleri yapabilirsin.

Teşekkürler.

. Dirseklerinin açılma sebebi tutuş gücünün zayıf olması olabilir diye düşününyorum

Tutuş gücümü nasıl artırabilirim hocam? Strap aldım bunun için ek öneri bekliyorum.

Son düzenleme:
Teşekkürler.

Tutuş gücümü nasıl artırabilirim hocam? Strap aldım bunun için ek öneri bekliyorum.

Bilek hareketleri yapabilirsin. Üstüne barbell hold tarzı tutuş güçlendirici hareketlerde ekleyebilirsin programına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…