Barfiks çekmek boy uzatır mı?

ardas1

Hectopat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
60
Çözümler
1
Merhaba, babam 1.90, abim 1.88, ben 1.80'im. 17 yaşındayım, barfiks çeksem boyum daha uzar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
24 saatlik günün sadece birkaç dakikası barfiks demirinde asılı halde geçecek. Kısaca hiçbir etkisi olmaz. Bu şehir efsanelerinden kurtulmak lazım. Boyun büyük oranda genetiğine bağlıdır. Ondan sonra da gelişim çağındaki beslenme ve uyku düzenine. Ancak genetik kadar bariz bir etkisi olmaz. Hayatını bilgisayar başında oyun oynayarak geçirip 1.90 olan arkadaşım da var, yıllarca spor yapıp 1.75 olan arkadaşım da var. Barfiks demirinde asılı kalmak boyuna en son etki edecek şey. Bir şeyi her gün 8-10 saat aralıksız yapmıyorsan iskelet sistemine kolay kolay etkisi olmaz. İskelet sistemi o kadar kolay şekillenen bir şey olsaydı hayatımız boyunca şekilden şekile girerdi. Mesela boy uzatmak için barfiks demirine asıl diyen de var ip atla diyen de var. Barfiks demiri omurlarını esnetiyor. Ancak ip atlarken her atlamada omurlar sıkışıyor yere yaptığın baskıdan dolayı. Omuriliğine tamamen zıt yönde kuvvetler uygulayan iki eylemin de aynı sonucu vermesi çok saçma değil mi sence de?
 
Hayır barfiks veya herhangi yöntemler boy uzatmaz anlık 3 cm uzatılabilir buda 5 10 dk sürer. fakat büyüme plakların kapanmadiysa ergenlik çağındaysan kendi vücut ağırlığında spor yap beslenmene dikkat et barfiks vb. şeyler kullanma (kullanman yararlı ama biraz fazla kiloyu arttirirsan boy uzamasina engel olur o yüzden yapmani önermem). Boyunda gayet iyi 17 yaşındasin 21'e kadar uzama ihtimalin var veya 21 ve sonrasında uzama ihtamali internetteki bircok şey yalan kanıtlarıyla beraber arastirman senin hakkında iyi olur. Boy uzaması plakların kapanmasıyla biter ameliyat olman lazım ondan sonrası için bu da hayatını kaydırır bence yemene dikkat et calisthenics yap bunun dışında vücudun yapısıyla ilgili şeyler için yazabilirsin veya kilo almak içinde yardimci olabilirim.
 
Uzatmaz. Boyun iyi daha da uzarsın bence 1.83'e kadar daha da uzun olmak istiyorsan basket yardımcı olabilir.
 
Hayır barfiks veya herhangi yöntemler boy uzatmaz anlık 3 cm uzatılabilir bu da 5 10 dk sürer. Fakat büyüme plakların kapanmadiysa ergenlik çağındaysan kendi vücut ağırlığında spor yap beslenmene dikkat et barfiks vb. şeyler kullanma (kullanman yararlı ama biraz fazla kiloyu arttirirsan boy uzamasina engel olur o yüzden yapmani önermem). Boyunda gayet iyi 17 yaşındasin 21'e kadar uzama ihtimalin var veya 21 ve sonrasında uzama ihtamali internetteki bircok şey yalan kanıtlarıyla beraber arastirman senin hakkında iyi olur. Boy uzaması plakların kapanmasıyla biter ameliyat olman lazım ondan sonrası için bu da hayatını kaydırır bence yemene dikkat et calisthenics yap bunun dışında vücudun yapısıyla ilgili şeyler için yazabilirsin veya kilo almak içinde yardimci olabilirim.

Omuzlarım geniş 100 kilodan 84 kiloya kadar düştüm yağ oranımı düşürmek için günlük 1500 kalorili sınırını geçmiyorum yağlı yemek ve paketli gıdalardan nereden baksanız 3 aydır uzağım 2 haftada 1 cheat mealım var o kadar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı