Barter çeki nedir?

Merhaba, bir arsa ilanına mesaj geldi. Ancak ne olduğunu hiç anlamadım. İnternet üzerinde araştırdım ancak anlamadım. Bilen, anlayan varsa açık bir şekilde anlatsın lütfen. Mesaj ekte bulunuyor.

Dosya Ekleri

• IMG-20200323-WA0000~2.jpg
    IMG-20200323-WA0000~2.jpg
    43,2 KB · Görüntüleme: 112
Bir nevi parasız takas yöntemi ama direk karşılıklı takastan ziyade, bir barter havuzu oluşturulmuş ve organizasyona üye şirketlerin oluşturduğu pazarda kullanılmak üzere, değeri yine o organizasyonu denetleyen kurum tarafından belirlenmiş ve üye olmayanlar için bir geçerliliği olmayan alış-veriş şekli. Şirketler ortak pazara ürettikleri mal veya hizmeti beyan ederler, bunu denetçi kontrol eder ve birbirleri arasında sözleşmeye dayalı ve bu çekler vasıtası ile alış-verişi gerçekleştirirler. Önemli kısım ise pazara üyeler için geçerli bir ticaret vasıtasıdır.

Merhaba, bir arsa ilanına mesaj geldi. Ancak ne olduğunu hiç anlamadım. İnternet üzerinde araştırdım ancak anlamadım. Bilen, anlayan varsa açık bir şekilde anlatsın lütfen. Mesaj ekte bulunuyor.
Galiba direkt bozdurma olmadığından nakite çevrilemiyor. Ben olsaydım çok sıcak bakmazdım :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı