Baş parmakla yumruk atıldıktan sonra baş parmak ağrıyor

xHEROX17

Picopat
Daha fazla  
Kum torbasında çalışırken çıplak elle çalişmak gibi bir hata yaptım ver baş parmağım ile yumruk attım. Eklem kısmında acayip bir ağrı var, 2-3 hafta bekledim en ufak şeyde tekrar ağrıyor tekrar ağrının geçmesini bekliyorum. Artık kronikleşti. Önerebileceğiniz bir şey var mı?

Doktora gitmek. Çatlatmış bile olabilirsin, 2-3 haftada geçmemesi anormal bir durum ve o kadar da beklenmez zaten. En fazla 3-5 gün beklersin, ağrı devam ederse doktora görünürsün. Ayrıca baş parmağına zarar verdiğine göre yanlış formda yumruk atıyorsun.

Doktora gitmek. Çatlatmış bile olabilirsin, 2-3 haftada geçmemesi anormal bir durum ve o kadar da beklenmez zaten. En fazla 3-5 gün beklersin, ağrı devam ederse doktora görünürsün. Ayrıca baş parmağına zarar verdiğine göre yanlış formda yumruk atıyorsun.
Benim gibi çalışırken yanlış formda attığı için muhtemelen baş parmağı ile beraber vurdu :D

Yumruktan kaçarken rakibin sağına yada soluna geçerken kroşe-direkt çalışırken direkti yanlış vurmuştum torbaya.

İlk başta hızlı olmak yerine yavaş ama doğru yapmak çok daha mantıklı.

Kum torbasında çalışırken çıplak elle çalişmak gibi bir hata yaptım ver baş parmağım ile yumruk attım. Eklem kısmında acayip bir ağrı var, 2-3 hafta bekledim en ufak şeyde tekrar ağrıyor tekrar ağrının geçmesini bekliyorum. Artık kronikleşti. Önerebileceğiniz bir şey var mı?

En kısa zamanda doktora gidin.

Benim gibi çalışırken yanlış formda attığı için muhtemelen baş parmağı ile beraber vurdu :D

Yumruktan kaçarken rakibin sağına yada soluna geçerken kroşe-direkt çalışırken direkti yanlış vurmuştum torbaya.

İlk başta hızlı olmak yerine yavaş ama doğru yapmak çok daha mantıklı.
Bence çıplak el yerine bandajlı çalışmak çok daha iyi. Çıplak el bilmeyen adam için gerçekten sakat iş, ben de bileğimi zedelemiştim zamanında, artık haşa 😅.

Çatlak veya kırık oluşmuş olabilir. Çok zaman kaybetmişsin doktora görün. Çıplak el çalışırken de işaret ve orta parmak eklemlerini denk getir. Diğer parmaklar çok çabuk zarar görür.

Güç kaybı yaşar mıyım
Hocam yumruk atmayı bilmiyorsunuz şu an ne kadar güçlü olursanız kendinize o kadar zarar verirsiniz. Güç kaybı yaşamayacaksınız sadece mental olarak o bölgeyi biraz daha yumuşak kullanırsınız bir kaç hafta sonra bu durumda geçer.

Bende ilk başta böyleydim at gibi tekme atıyordum orada eğitmen bir abi vardı. Böyle sadece kendini döversin dedi gitti. Önce tekniği öğren sonra güçlü vur dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı