Başarısız olan crackli yazılım sisteme zarar verebilir mi?

hocam crack dosyası indirdim sildi yeniden indirmeden önce gerçek zamanlı koruma yı kapatıp indirdim

hocam crack dosyası indirdim sildi yeniden indirmeden önce gerçek zamanlı koruma yı kapatıp indirdim
İşte böyle işlemleri hiç tavsiye etmiyorum hocam. Bu yüzden birkaç yıl önceki sürüm de olsa katılımsız halini bulup yüklemek bence daha sağlıklıdır. Ben bu şekilde indirip hem yükleme dosyasını hem de yükledikten sonra oluşan dizinleri anti virüs ile tarıyorum ve bir tehdit ile karşılaşmıyorum. Bunun da bir garantisi yok bu arada. Ben sadece kendi karşılaştıklarımdan bahsetmek istedim.

Uygulamayı crackleyen kişi bunu orijinal uygulama gibi satamayacağı için kendine bir kazanç kapısı açmaya çalışıyor. Bunun için de genellikle sistemlerden veri toplayan virüsleri ya da fidye virüslerini yazılıma dahil edebiliyor. Başka bir deyişle siz uyurken cüzdanınızdan paranızı alabilirler.

Belirtmek isterim ki hocam cracki yükleme sebebim hiç paramın olmaması (yani para var ama bilgisayardan nasıl cüzdanıma girecekler ki? İban falan kullanmıyorum nakit para )

Bu arada yarın bu işlerden anlayan bir ustaya danışacağım.

Bu arada virüsler sistemin iç bileşenlerine zarar verebiliyor mu? Mining hariç olanlar. Format atabilirizde iç bileşen sıkıntı

Belirtmek isterim ki hocam cracki yükleme sebebim hiç paramın olmaması (yani para var ama bilgisayardan nasıl cüzdanıma girecekler ki? İban falan kullanmıyorum nakit para )
O örneği siz farkında olmadan verilerinize ulaşabileceklerini göstermek için vermiştim. Sosyal medya hesaplarınızda oturum açarken girdiğiniz kullanıcı adı ve şifre bilgileri, mail hesaplarınızın bilgileri, başkasının görmesinden rahatsız olacağınız kişisel medya dosyalarınız vesaire de bu verilere dahil.
Bu arada virüsler sistemin iç bileşenlerine zarar verebiliyor mu? Mining hariç olanlar. Format atabilirizde iç bileşen sıkıntı
Ben hiç denk gelmedim ancak şunu inceleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…