Başarısız olmaktan korkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kimse sonu olduğunu söylemedi. Birçok üniversiteden arkadaşım oldu. Anadolu'nun dört bir yanındaki üniversitelerden tanıdığım oldu, üniversitesine rağmen yaptıklarını görünce ağız açık kaldığım insanlar oldu.

İnsan azminin ve çalışmasının ekmeğini yer, benim konu sahibine dediğim bu. Kendi değimiyle çalıştığını ve çalışmayı sevdiğini söylüyor. Ben de çalışmasının boşa gitmemesi için tavsiye veriyorum.

Kasıntıymış... Tanımadığın insanlar hakkında ne kadar rahat konuşuyorsun.

Koşuşturma hiçbir zaman bitmiyor ki. Hatta gözü açık olanlar, üniversitenin ne olduğunu anlar anlamaz hemen başka kaynaklara atılıyor, kendini başka şekilde doldurmaya çalışıyor.

Yoksa geçiyor hepsi, ancak gerçekten stres yapmaya, kendini harap etmeye gerek yok. Stres sadece sınavda değil, hayatındaki bir numaralı düşman. Bu nedenle stres yapmadan ve fazla takılmadan, elinden geleni en iyi şekilde ortaya koymak gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu konuyu ailenle konuşarak. Kimse sana onlardan daha fazla yardımcı olamaz emin ol. Buraya bu konuyu açıyorsan ailen arkanda olduklarını sana hissettir(e)memiş demektir.

Koşuşturma hiçbir zaman bitmiyor ki. Hatta gözü açık olanlar, üniversitenin ne olduğunu anlar anlamaz hemen başka kaynaklara atılıyor, kendini başka şekilde doldurmaya çalışıyor.

Mesajımda yazdım ben bilgisayar mühendisliği okudum. Şu an yanıma bir eleman alınacak olsa, ben iyi bir üniversiteye girip dümdüz mezun olmuş birindense kötü bir üniversiteye gidip kendini geliştirmiş bu uğurda okulunu uzatmış birini tercih ederim. Tüm bunları yazma sebebim okulunu uzattığı için stres olan, iyi bir yeri kazanamam diye korkan arkadaşlara her zaman bir çıkar yol olduğunu söylemek(tabii siz hemen gaza gelip salmayın biraz çabalayın ).

Hocasından, sınavından, projesinden insan bayabiliyor bazen. Bazen dersler ya da hocalar da gereksiz zorlayıp, kıymetli zamanını heba ediyor... Bir de şunu da gördüm ben, arkadaşlarımda: Bir sene uzatsa dertsiz tasasız okulunu bitirecek çocuk, sırf ailesi baskı yapıyor diye uzatmadı, ama tüm hayatı altüst oldu. Sonuç, elde var büyük bir sıfır.

İyi üniversite algısı yavaş da olsa yıkılıyor artık. Kişinin neler yaptığı, neler bildiği, neler başardığı daha ön plana çıkıyor. O nedenle yılmaya, pes etmeye, umutsuzluğa gerek yok. Olabildiğince gelişmek, sıyrılabilmek gerekiyor.

Zaten bu üniversite sınavları öyle saçma bir hale geldi ki, öğrencinin bilgisini değil stres altında patlıyor mu patlamıyor mu onu ölçüyor artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…