Merhabalar öncelikle. Bilgisayarıma format atayım dedim. Temiz kurulum yapmanın en iyisi olacağını düşündüm. Tüm Windows dosyalarını sildikten sonra bir önceki kurulumdan kalma Windows 10 kurulum diskini kullandım. Kurulum bitince mavi ekran verdi ve bilgisayar kapandı. Bilgisayarı da açmayı deneyince açılmadan kapanmaya başladı. Bunun 2 tane sebebi olabileceğini düşündüm:
1- PSU kaynaklı bir sorun olabilir.
2- İşlemcinin termal macunu kurumuş olabilir.
İlk önce ilk seçenekten bahsedeyim. Platoon PL-9264 600W kullanıyorum. Zamanında bir kere daha aynı sorunu yaşamıştım. Sorunu HDD'yi çıkararak çözmüştüm. Bu sefer peki neyi çıkararak çözeceğim? Çıkarılacak gereksiz bir parça yok. Belki PSU tamamen bozulmuştur. Eğer sorun PSU kaynaklı ise bana PSU önerebilir misiniz?
2. seçenekteki termal macun olayı için elimde termal macun yok. Fanı işlemciden ayırırsam tekrardan termal macun sürmek zorunda kalır mıyım?
Veya başka bir şeyden dolayı ise neyden dolayı olduğunu söyleyebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
1- PSU kaynaklı bir sorun olabilir.
2- İşlemcinin termal macunu kurumuş olabilir.
İlk önce ilk seçenekten bahsedeyim. Platoon PL-9264 600W kullanıyorum. Zamanında bir kere daha aynı sorunu yaşamıştım. Sorunu HDD'yi çıkararak çözmüştüm. Bu sefer peki neyi çıkararak çözeceğim? Çıkarılacak gereksiz bir parça yok. Belki PSU tamamen bozulmuştur. Eğer sorun PSU kaynaklı ise bana PSU önerebilir misiniz?
2. seçenekteki termal macun olayı için elimde termal macun yok. Fanı işlemciden ayırırsam tekrardan termal macun sürmek zorunda kalır mıyım?
Veya başka bir şeyden dolayı ise neyden dolayı olduğunu söyleyebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.