BTK Akademi'deki Python dersinden başlayabilirsin.
Python günümüzde çok geçerli bir dil.
Bir dil öğrenirken, şunlara dikkat etmeliyiz:
1. Geçerliliği/İş imkanı var mı?
2. kullanım alanları
Python, veri bilimi, yapay zeka, web(backend) programlama alanlarında çok kullanılıyor.
Örneğin Python ile ciddi anlamda mobil programlama yapılmıyor. Yama araçlar dışında geçerli bir şey yok.
iOS için Swift, Android için Kotlin, Flutter daha uygun olur.
Sistem programlama (işletim sistemi seviyesinde) için, C ve C++.
3. bize bir kavram öğretecek mi?
Örneğin çok iyi Python bilen birisinin de C dilinden öğreneceği şeyler var, hafıza yönetimi, pointers vs gibi. Diğer taraftan bakınca da, C dilinde nesneye yönelik programlama (OOP - object oriented programlama) yapılmıyor, onun için de C++/Python/Java/C# tercih edilebilir.
Harvard'ın çok ünlü ve önemli bir dersi var,
CS50 (Computer science 50) (İngilizce).
Şunu Google Translate'de çevir, oku, genel bilgin olsun:
CS50 - Wikipedia
Bu bir Computer Science'a giriş dersi. İngilizce olarak dersleri
şurada var.
Müfredata bakarsan,
C, diziler, algoritmalar, hafıza, veri yapıları, Python, AI, SQL, HTML/CSS/JavaScript ve siber güvenlik gösteriyor.
Yukarıda, şu anda senin için en öenmlileri
bold yaptım.
Yani Python ve C'ye yüklenmelisin.
Bu dillerden öğreneceğin kavramlar, ileride öğreneceğin başka programlama dillerine de kapıyı açacak.
Yeni nesil video kaynak seviyor, ama ben referans olarak kitap okumayı severim ve sana Python için çok da iyi bir yazılı kaynak (Türkçe) sunayım:
Python Programlama Dili — Yazbel Python Belgeleri
Bence BTK Akademi ile bunu paralel götürmelisin.
Orada bir ders yapınca, bir de buradan oku. Bçylece çift gidersin, tekrar da edersin, pekişir.
Ek olarak;
İngilizce'ni de güçlendirmelisin. Eğer bunu başarabilirsen, önünde çok daha fazla kaynak açılıyor olacak.
Dediğim kaynakları iyice bir incele, sonra yine konuşalım.