"Basit eşitsizlikler" konusunda sorular

Mor

Kilopat

Anlayamadım.

Bu soruda ise direkt C şıkkını işaretledim ama A ve B şıkları hakkında bir fikir edinemedim. Neye dayanarak o şıkların yanlış olduğuna karar verilmiş olabilir?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Sorulacak-1 Basit Eşitsizlikler.png
    5,7 KB · Görüntüleme: 171
  • Sorulacak-2 Basit Eşitsizlikler.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 166
Üstteki soruda parça parça çözüm yapın. 1. ve 2.yi ayrı 2. ve 3.yü ayrı alın. Yani 2a-4<3a-12'yi çözün sonra 3a-12<a+16'yı çözün.
Alttaki soruda da a ve b şıklarına özel bir şey bulamadım. Şıklar doğru da olabilir yanlışta, muhtemelen doluluk olsun diye eklemişler.

1.Sorudaki görüşünüze katılıyorum bende hemen 2. sorunun çözümünü atıyım zaten cevap orada çıkıyor .

2.Soru Çözüm:

Mouse ile bu kadar oluyor artık umarım anlatabilmişimdir .

Eşitsizliklerin bu şekilde çözülmeleri yanlış sonuca sebep oluyor diye biliyorum.

Eşitsizliğin sağ tarafını B ile çarpıp 3B'yi sadeleştirdiniz ama eşitsizliğin bir tarafına yapılan işlemin diğer tarafına yapılması gerekir diye biliyorum.

Zaten öyle oluyor sol tarafdada B ile çarptığınızda zaten gitmiş olucak. Ben kolay görülmesi için karşı tarafa atma şeklinde yaptım .Normalde olan zaten 2 tarafda B ile çarpılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…