Basit inverter nasıl yapılır?

Mirza1

Hectopat
Merhaba basit bir inverter yapmak istiyorum inverter 3.7v ile 12v arası çalışmasını istiyorum 3.7 DC voltu 220 AC Volta dönüştürmek istiyorum kullanım alanım evde kullanılan basit 9W-12W arası LED lambaları yakmak olacak.

Yani kısacası kalem pil ile çalıştırmak istiyorum, bana kullanacağım trafo, transistör, kapasitörün linklerini ve bağlantı şemasını yazarsanız sevinirim.

Not: Mümkünse YouTube linki atmayın YouTube'da çok fazla video izledim ve videolardaki tüm devreleri denedim trafo, transistör veya başka bir malzeme aynı olmadaığı için çalışmadı ve inverterı hazır almak istemiyorum çünkü hem çok pahalı geliyor hem de sadece LED ampul yakmak için inverter almak gereksiz geliyor.

Yardım edebilecek var mı?

Son düzenleme:

Merhaba. Çok basit elemanlarla 2 adet 2N3055 güç transistörü, 1 adet 2*12 volt çıkışlı 220 volt girişli 10 watt besleme trafosu, 2 adet 5 watt, 220 ohm taş direnç, 12 volt, 7 A UPS aküsü ile bu inverter yapılabilir. Kalem pillerin gücü bu işlem için çok düşük kalır, mutlaka UPS aküsünü kullanmanız lazımdır. Ancak voltaj regülasyonu çok fazla devre elemanı kullanılmadığı için çıkış voltajının kararlılığı kendi fikrimce çok stabil kalmayabilir. Bu malzemeler elinizde varsa bu devre bağlantısını çok doğru yaparak 220 volt giriş/2*12 volt çıkışlı 10 watt'lık bir besleme trafosundan 5-7 watt, 220 volt AC'yi bu trafoyu tersine kullanarak (Düşük AC voltu yükseltmede) 220 volt AC alınır duruma getirisiniz. Kolay gelsin.

how-to-make-inverter-12v-to-220v-10Watts.jpg

Son düzenleme:

Merhaba. Çok basit elemanlarla 2 adet 2N3055 güç transistörü, 1 adet 2*12 volt çıkışlı 220 volt girişli 10 watt besleme trafosu, 2 adet 5 watt, 220 ohm taş direnç, 12 volt, 7'a UPS aküsü ile bu inverter yapılabilir. Kalem pillerin gücü bu işlem için çok düşük kalır, mutlaka UPS aküsünü kullanmanız lazımdır. Ancak voltaj regülasyonu çok fazla devre elemanı kullanılmadığı için çıkış voltajının kararlılığı kendi fikrimce çok stabil kalmayabilir. Bu malzemeler elinizde varsa bu devre bağlantısını çok doğru yaparak 220 volt giriş/2*12 volt çıkışlı 10 Watt'lık bir besleme trafosundan 5-7 watt, 220 volt AC'yi bu trafoyu tersine kullanarak (düşük AC voltu yükseltmede) 220 volt AC alınır duruma getirisiniz. Kolay gelsin.

Eki Görüntüle 2252149

Cevabınız için teşekkür ederim faakt ben bu tarz içeriklere zaten baktım bunlarda şöyle bir sorun yaşıyorum videoda, diagramda veya web sitesinde gösterilen trafoyu satın almaya çalıştığımda genellikle AliExpress'te çok yüksek fiyatlarla karşılaşıyorum acaba inverter yapmamın daha ucuz bir yolu var mı?

Şu ana kadar en ucuz bulduğm inverter bu:

Bunu nasıl buldunuz 12v 3 amper enerji ile çalışır mı?

Son düzenleme:
12 V, 50 Hz 'i 220 v 50 HZ'e iç SMPS trafosuyla (SMPS trafosuyla ve SMPS devre elemanlarıyla) çeviren DC-DC booster devresidir. Çıkış frekansı şebeke (50 HZ) değerinde olduğu için 300 watt değerine kadar olan yüklerin bu inverter devresiyle rahatça kullanılabilmesi gerekir. Ancak mutlaka UPS akülerini kullanmanız gerekir, 300 watt max. güç çıkışını almak için. 300 watt tam yük için 330/12=25 A 'i çeker bu inverter. Daha düşük yüklerle kullanımlarda ise çektiği amper değeri çekilen yükü azlığına göre düşecektir. Kolay gelsin.

12 V, 50 Hz'i 220 v 50 Hz'e iç smps trafosuyla (smps trafosuyla ve smps devre elemanlarıyla) çeviren DC-DC booster devresidir. Çıkış frekansı şebeke (50 Hz) değerinde olduğu için 300 watt değerine kadar olan yüklerin bu inverter devresiyle rahatça kullanılabilmesi gerekir. Ancak mutlaka UPS akülerini kullanmanız gerekir, 300 watt Max. Güç çıkışını almak için. 300 watt tam yük için 330/12=25 A'i çeker bu inverter. Daha düşük yüklerle kullanımlarda ise çektiği amper değeri çekilen yükü azlığına göre düşecektir. Kolay gelsin.

Peki bana buna benzer bir inverter yapabilmem için gerekli oaln trafo ve diğer malzemeleride içeren bir rehber gösterebilir misiniz?

Merhaba. Çok basit elemanlarla 2 adet 2N3055 güç transistörü, 1 adet 2*12 volt çıkışlı 220 volt girişli 10 watt besleme trafosu, 2 adet 5 watt, 220 ohm taş direnç, 12 volt, 7'a UPS aküsü ile bu inverter yapılabilir. Kalem pillerin gücü bu işlem için çok düşük kalır, mutlaka UPS aküsünü kullanmanız lazımdır. Ancak voltaj regülasyonu çok fazla devre elemanı kullanılmadığı için çıkış voltajının kararlılığı kendi fikrimce çok stabil kalmayabilir. Bu malzemeler elinizde varsa bu devre bağlantısını çok doğru yaparak 220 volt giriş/2*12 volt çıkışlı 10 Watt'lık bir besleme trafosundan 5-7 watt, 220 volt AC'yi bu trafoyu tersine kullanarak (düşük AC voltu yükseltmede) 220 volt AC alınır duruma getirisiniz. Kolay gelsin.

Eki Görüntüle 2252149

Burada attığınız rehberdeki trafoyu internetten almaya çalıştığımda biraz pahalı oluyorda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı