Basit kod yazma öğrenerek program yapmak

Era7Capone

Decapat
Daha fazla  
Yazılım işine çok merak saldım, bana önerebileceğiniz bir uygulama var mı başlangıç için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer merakın uzun vadeli olacaksa Python, kısa vadeli olacaksa HTML. Bu ve çoğu yazılım dilinin kursu, uygulama kurulum detayları ile birlikte BTK Akademi'de bulunuyor.

Yazılımı hangi branş üzerinde gerçekleştireceksiniz masaüstü, web, mobil, grafik.
Masaüstü: Visual Studio 2019, netbeans(biraz ağır program)
Web: Adobe dreamweaver, sublime text, Visual Studio code.
Mobil: Android Studio
Grafik: Adobe fireworks, Adobe Illustrator.

Program değil de dil önereceğim ben de 1.5 yıldır bu işin içindeyim ilk başta pythonla başladım sonra C# ve oyun yapıyorum şimdi, Unity veya Unreal Engine'den.

Eğer merakın uzun vadeli olacaksa Python, kısa vadeli olacaksa HTML. Bu ve çoğu yazılım dilinin kursu, uygulama kurulum detayları ile birlikte BTK Akademi'de bulunuyor.
HTML yalnız başına öğrenilirse bir işe yaramaz, siteyi modern bir hale getirmek için CSS gereklidir, dinamik bir hale getirmek için ise JS. Dilin kısa ve uzun vadelisi olmaz, merakı bittiği yerde yazılımdan uzaklaşır bu kadar. Arkadaşın ne üzerinde geliştirme yapacağını bilmiyoruz, keşke belirtseydi, size bu cevabı vermek zorunda kalmazdım.
Yazılım işine çok merak saldım, bana önerebileceğiniz bir uygulama var mı başlangıç için?
Uygulamadan kastınız nedir?
Yazılım dili ise, ne üzerinde yazılım geliştirmek istiyorsunuz?
Kod editörü ise, hangi diller ile yazılım geliştiriyorsunuz?

Bence Visual Basic ile başlayın.
Tam olarak bu dediğinizin karşılığı.
"Basit kod yazma öğrenerek program yapmak"
Hem hızlı öğrenirsiniz pragramlama mantığını kapınca, daha karmaşık dillere geçiş sizin için kolay olur.

Youtubede eğitim videolarına bakabilirsiniz.
Öncelikle ön bilgi edinin derleyici yani Visual Studio kullanımı hakında bilgi edinin.

Bodoslama dalmak başarısızlığa neden olur.
Örnek :
Görsel Visual Basic 6.0 Başlangıç + Profesyonel Eğitim Seti
stokta olan yerler yada daha güncel setler vardır.
Googlede Visual Basic Eğitim Seti diye ararsanız, birçok sonuç elde edersiniz.

http://download1639.mediafire.com/ztffdsxbkoxg/z1affv2b31neats/Okyanus.exe
Bunu Small Basic ile yapmıştım.

Basit kodlarla basit şeyler yaparsın ancak. 2 kere 4 hesaplatırsın gibi.

Youtubede eğitim videolarına bakabilirsiniz.
Öncelikle ön bilgi edinin derleyici yani Visual Studio kullanımı hakında bilgi edinin.

Bodoslama dalmak başarısızlığa neden olur.
Örnek :
Görsel Visual Basic 6.0 Başlangıç + Profesyonel Eğitim Seti
stokta olan yerler yada daha güncel setler vardır.
Googlede Visual Basic Eğitim Seti diye ararsanız, birçok sonuç elde edersiniz.
Visual Basic 6 en az 15 senedir desteklenmiyor. Ve bulunamıyor. Alternatif olarak Visual Basic Net var. Aralarından çok fark fark.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı