#include <iostream>
#include <chrono>
#include <thread>
using namespace std;
int main()
{
int sec = 0, min = 0, hour = 0; // saniye, dakika, saat
char input;
cout << "Kronometreyi baslatmak icin 'B' ye basin." << endl;
cin >> input;
if(input == 'B' || input == 'b')
{
while(true)
{
cout << "\r" << hour << " : " << min << " : " << sec << flush;
sec++;
if(sec == 60)
{
min++;
sec = 0;
}
if(min == 60)
{
hour++;
min = 0;
}
this_thread::sleep_for(chrono::milliseconds(1000)); // bir saniye bekleyin
if(kbhit()) // klavyede herhangi bir tuşa basıldıysa durdurun
{
break;
}
}
cout << "\nKronometre durdu." << endl;
}
return 0;
}
#include <iostream>
#include <chrono>
#include <thread>
using namespace std;
int main()
{
int sec = 0, min = 0, hour = 0; // saniye, dakika, saat
char input;
cout << "Kronometreyi baslatmak icin 'B' ye basin." << endl;
cin >> input;
if(input == 'B' || input == 'b')
{
while(true)
{
cout << "\r" << hour << " : " << min << " : " << sec << flush;
sec++;
if(sec == 60)
{
min++;
sec = 0;
}
if(min == 60)
{
hour++;
min = 0;
}
this_thread::sleep_for(chrono::milliseconds(1000)); // bir saniye bekleyin
if(kbhit()) // klavyede herhangi bir tuşa basıldıysa durdurun
{
break;
}
}
cout << "\nKronometre durdu." << endl;
}
return 0;
}
Hangi programlama dil ile yapacaksınız.Nasıl kronometre yapabilirim? Aşırı acemiyim de.
Deneyeceğim sağolun.C++ kullanarak yaptım. "chrono" ve "thread" kütüphanelerini kullandım.
C++:#include <iostream> #include <chrono> #include <thread> using namespace std; int main() { int sec = 0, min = 0, hour = 0; // saniye, dakika, saat char input; cout << "Kronometreyi baslatmak icin 'B' ye basin." << endl; cin >> input; if(input == 'B' || input == 'b') { while(true) { cout << "\r" << hour << " : " << min << " : " << sec << flush; sec++; if(sec == 60) { min++; sec = 0; } if(min == 60) { hour++; min = 0; } this_thread::sleep_for(chrono::milliseconds(1000)); // bir saniye bekleyin if(kbhit()) // klavyede herhangi bir tuşa basıldıysa durdurun { break; } } cout << "\nKronometre durdu." << endl; } return 0; }
C , C# , C++ dan birini kullanarak yapacağım.Hangi programlama dil ile yapacaksınız.
İşe yaradı sağolun.C++ kullanarak yaptım. "chrono" ve "thread" kütüphanelerini kullandım.
C++:#include <iostream> #include <chrono> #include <thread> using namespace std; int main() { int sec = 0, min = 0, hour = 0; // saniye, dakika, saat char input; cout << "Kronometreyi baslatmak icin 'B' ye basin." << endl; cin >> input; if(input == 'B' || input == 'b') { while(true) { cout << "\r" << hour << " : " << min << " : " << sec << flush; sec++; if(sec == 60) { min++; sec = 0; } if(min == 60) { hour++; min = 0; } this_thread::sleep_for(chrono::milliseconds(1000)); // bir saniye bekleyin if(kbhit()) // klavyede herhangi bir tuşa basıldıysa durdurun { break; } } cout << "\nKronometre durdu." << endl; } return 0; }
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.