Python Basit proje ve yazılımlar yapmak için nasıl öğrenilmeli?

wherwismymnd

Centipat
İyi akşamlar, basit projeler, basit yazılımlar yapmak için Python öğrenmek istiyorum ama hiç temelim yok neredeyse sadece stringsleri az çok biliyorum o kadar. Sizce bu süreçte nasıl bir yol izlemeliyim? Sadece basitle kalmayı düşünmüyorum uzun vadede sürecek bir yol olduğu için zamanla gelişmeyi düşünüyorum.

Python öğrenmek istiyorsan önce temel konularla başla: değişkenler, koşullar (if), döngüler (for, while), listeler ve fonksiyonlar. Bunları öğrendikten sonra basit projeler yaparak pekiştir mesela sayı tahmin oyunu, hesap makinesi, not ortalaması hesaplama gibi.

Python öğrenmek istiyorsan önce temel konularla başla: değişkenler, koşullar (if), döngüler (for, while), listeler ve fonksiyonlar. Bunları öğrendikten sonra basit projeler yaparak pekiştir — mesela sayı tahmin oyunu, hesap makinesi, not ortalaması hesaplama gibi.
Hocam if, elif kadar gelmiştim bir ara fakat o seviyede proje yapacak kadar yeterli olmadığım için unutmuştum bunları nasıl pekiştirebilirim?

Hocam if, elif kadar gelmiştim bir ara fakat o seviyede proje yapacak kadar yeterli olmadığım için unutmuştum bunları nasıl pekiştirebilirim?
If ve elif kullanarak arkadasin siraladigi sayi tahmin oyunu veya tas-kagit-makas oyunu yapilabilir. Ustte arkadas en basit haliyle yeterince soylemis zaten. Pekistirme isini de basit basit projeler ile yapabilirsiniz. Ornegin while dongusunu ogrendikten sonra bir tur quiz yapmayi deneyebilirsiniz. Konsola Istanbul kac yilinda fethedildi diye yazdirirsiniz. Yanlis cevap verdiyseniz bir kez daha soracak. Dogru bildiginizde kacinci denemede bildiginizi yazacak. Ogrendiginiz seyleri bir sekilde basit basit seylerle nasil kullanabileceginizi dusunup yapmaniz lazim. Oyle kenarda oturup ne yapacagim ya diye bakmakla olmaz. Aktif, hirsli ve yaratici olmaniz lazim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı