Çözüldü Başka Telefonun Orijinal Şarj Aletini Kullanmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DanyW

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bende 2 tane orijinal şarj aleti var. Şuanki telefonumun orijinal şarj aletinin kablosu çakma. Diğer telefonun şarj aleti tamamen orijinal. Ben de çakma kablo kullanmamak için diğer telefona ait şarj aleti ile şarj ediyorum. Bir sorun olur mu?

Çözüm
Hiçbir sorun olmaz.

USB portunda çıkış gerilimi bir standarttır. Hiçbir tehlike yoktur. Verebileceği akımın bir sınırı vardır. Kullandığınız adaptörün maksimum çıkış akımı telefonunuzun yanında gönderilen adaptöre göre düşükse daha yavaş şarj edebilir. Fazla ise telefon ihtiyacı olan kadarını çekeceği için fazlasından zarar gelmez. Hızlı şarj teknolojisi de her iki türlü de uyumludur. Yani cihazda hızlı şarj özelliği yokken adaptörde olması da sorun oluşturmuyor. O hızlı şarj özelliğinden mahrum olursunuz sadece. Kısacası tamamen güvenlidir.
Olmaz hocam. Kullanabilirsiniz. Bazı telefonların hızlı şarj kafaları diğerlerini hızlı şarj yapmayabilir. Başka türlü problem olmaz.

Piyasada birçok markanın farklı güç değerlerine sahip şarj cihazı mevcut, bu markalar kendi telefon modeline göre adaptör üretmekte, haliyle sizin, kullanmış olduğunuz cihaza göre üretilen şarj adaptörünü ve kablosunu kullanmanız en iyi seçenektir.

Hiçbir sorun olmaz.

USB portunda çıkış gerilimi bir standarttır. Hiçbir tehlike yoktur. Verebileceği akımın bir sınırı vardır. Kullandığınız adaptörün maksimum çıkış akımı telefonunuzun yanında gönderilen adaptöre göre düşükse daha yavaş şarj edebilir. Fazla ise telefon ihtiyacı olan kadarını çekeceği için fazlasından zarar gelmez. Hızlı şarj teknolojisi de her iki türlü de uyumludur. Yani cihazda hızlı şarj özelliği yokken adaptörde olması da sorun oluşturmuyor. O hızlı şarj özelliğinden mahrum olursunuz sadece. Kısacası tamamen güvenlidir.

Çözüm
Hocam, bazen olmayabilir. Bende de GM var. Sağlam cihazdır. GM 6 ve GM 5 Plus bile fark ediyor. Sonuçta zarar vermiyor. Çok denedim. Endişelenmeyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı