RTX 3080 Ti ASUS ROG ile RX 6700XT takas edilir mi?

Dosya Ekleri

• knk.jpeg
    knk.jpeg
    235,2 KB · Görüntüleme: 9
PSU bu hocam Ryzen 5 5600 mevcut şu an
Çok sınırda bir psunuz var. Bronz olduğu için zaten o 650 watın %82 sini verebilecek. Belki daha da azını.

Matematiksel olarak yetiyor gibi görünse de pratik bambaşka oluyor.
Redditte rtx3080ti kullanırken 650wat gold corsair psu sunun 2 hafta sonra yandığını söyleyen var. Redditte insanlar rtx 3080ti ye 850wat psu öneriyor. Her hangi bir risk yaşamamak için. Sistem herzaman matematik hesabından daha fazla güç çekebilir güç altındayken ve psu da bazen vadettiği watın altında enerji sağlayabilir.
Bunun için insanlar tavsiye edilen gücün üzerine bir 100wat daha ekleyerek psu alıyor.

Çok sınırda bir psunuz var. Bronz olduğu için zaten o 650 watın %82 sini verebilecek. Belki daha da azını.
Bu kısım hariç genel olarak katılıyorum. 750 watt kaliteli bir psu işini görecektir. Bronz sertifikasının anlamını yanlış biliyorsunuz. Güç kaynağı sisteme 650watt güç verir, fakat prizden bunun için 793 watt(%82 verimlilikte) çekmesi gerekir.

PSU bu hocam Ryzen 5 5600 mevcut şu an
3080Ti ile değişim yapacaksanız PSU değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca kutu bir garip, hem 650w hem 700w etiketi var. @yusuf7878 bilginiz var mı hocam?

Çok sınırda bir PS'unuz var. Bronz olduğu için zaten o 650 watın %8ikisini verebilecek. Belki daha da azını.

Matematiksel olarak yetiyor gibi görünse de pratik bambaşka oluyor.
Reddit'te RTX 3080 Ti kullanırken 650wat Gold Corsair PSU sunun 2 hafta sonra yandığını söyleyen var. Reddit'te insanlar RTX 3080 Ti'ye 850wat PSU öneriyor. Herhangi bir risk yaşamamak için. Sistem her zaman matematik hesabından daha fazla güç çekebilir güç altındayken ve PSU da bazen vadettiği watın altında enerji sağlayabilir.
Bunun için insanlar tavsiye edilen gücün üzerine bir 100wat daha ekleyerek PSU alıyor.

Yanlış bilgi. Öyle bir durum yok. Verimliliğin PSU'nun verebileceği Watt miktarıyla bağlantısı yok neredeyse. Prizden çekilen watt miktarına etki eder o.

Ayrıca kutu bir garip, hem 650w hem 700w etiketi var. @yusuf7878 bilginiz var mı hocam?
2 farklı model olduğundan o şekilde yapılmış olabilir. 650W 700W.

Son düzenleme:
Bu kısım hariç genel olarak katılıyorum. 750 watt kaliteli bir PSU işini görecektir. Bronz sertifikasının anlamını yanlış biliyorsunuz. Güç kaynağı sisteme 650watt güç verir, fakat prizden bunun için 793 watt(%82 verimlilikte) çekmesi gerekir.

3080 Ti ile değişim yapacaksanız PSU değiştirmenizi tavsiye ediyorum.

Ayrıca kutu bir garip, hem 650W hem 700W etiketi var. @yusuf7878 bilginiz var mı hocam?

RX 6900 XT için ne söylersiniz peki hocam upgrade etmeye değer mi sizce? Onun içinde PSU'ya upgrade gerekir mi? @yusuf7878

Technopat Haberler

Geri
Yukarı