Başkaları girince internet çok yavaşlıyor

Kabloluyu hiç deneyemem

Yeniden merhaba yaklaşık 30 dakikadır test ediyorum.Öncelikle nasıl test ettiğimi anlatayım.Öncelikle 3 tane cihazdan video açtım.Ardından testi yaptığım cihazdan bir indirme başlatıp kabloyu bağlayıp çıkararak hız testi yapmaya başladım.Kablolu hız çok daha stabildi sürekli 29 mpbs civarındaydı kablosuz ise 25 mpbs çıkıyordu fakat önce 15 mpbs başlıyor sonra 25'e çıkıyordu.(Bu testi yaptığım laptop modemin 50 cm uzağındaydı).
Sonra bu testi 15-20 metre uzaktaki normalde kullandığım pcden yapmayı düşündüm orada hız 1 mpbs civarıydı.Sonra oraya başka laptop götürüp yeniden test ettim 2 mpbs çıktı.Ardndan bu laptopu modemin yanına getirdim.Hız 8 mpbs civarı çıktı.
Ardından ilk test yaptığım pc'ye geri dönüp bir daha test yaptım.O sırada bir şey fark ettim speedtest hızı yavaştı fakat oyun indirme hızı hiç yavaşlamamıştı.Bunun bilgisayarın kendi sorunu olduğunu olduğunu düşünüp indirmeyi durdurup başka bir cihazdan başka bir indirme açtım.Ardından son kez bir test yaptım.Kablosuz 15,kablolu 25 çıktı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla mevcut modemin hem kablosuz olarak verebildiği hız düşük hem de kullandığınız bilgisayar modeme uzak olduğu için daha da yavaşlıyor.

Bence bir Router alın ve kablo ile modeme bağlayın. Mümkünse de Router cihazını uzaktaki bilgisayara biraz daha yakın konumlandırın.

Kullandığın laptop 5GHz Wi-Fi destekliyorsa AC (5GHz) destekli bir Router ile kablolu gibi hız alabilirsin. Attığın cihazlar AC destekli.

Laptop 5GHz desteklemiyorsa daha uygun fiyatlara AC desteği olmayan bir Router tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı