Başkasının herkese açık resmini kullanmak suç mu?

byekrem

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler.
Herkese açık yabancı Instagram hesabından resimleri kendi açtığımız Facebook hesabına profil ve kapak resmi olarak koysak suç işlemiş olur muyuz acaba?

Evet. Eğer kullanacağınız resim için elinizde bir lisans yok ise kullanamazsınız. Ben şimdi bir fotoğraf çekip Instagram'a yüklersem bu resmin dağıtım, kullanım, düzenleme vs. bütün hakları benimdir. Bunun için ayrıca size izin vermem gerekiyor. Habercilik vs. faaliyetler dışında bu tip içeriklerden faydalanamazsınız. (Habercilik için bile olsa bunun pek çok şartı var ve örneğin haber yapacağım diye bir videonun tamamını haberinize ekleyemezsiniz vs.)

Ne için kullanacağına bağlı örneğin bir Youtubersin ve bir sanatçının resmini koyarak onunla ilgili bilgiler paylaşabilirsin (içeriği okumamıştım başlığa göre yazdım).

Son düzenleyen: Moderatör:
Başkasının resmini SS alıp, neden onu profil yaparsın ki anlamıyorum.

Herkese açık ve kolaylıkla ulaşılabilen bir fotoğrafın, başka bir profilde yayımlanması özel hayata ilişkin kabul edilmemektedir.

Yabancı veya Türk fark eder mi peki?

Herkese açık ama gizli değil ki

Yabancı veya Türk fark eder mi peki?

Herkese açık ama gizli değil ki
Hocam ne kadar dertlenmişsin Allah seni sevdiklerine bağışlasın 😂 Muhtemelen birini stalk yapacan gizli saklım işler. Neyse çokta abartmadan ilacını söyliyim senin yapay zekaya güzel bir insan resmi oluşturt. Böyle bir öneri vermekte ne kadar doğru bilemedim yazarken kendimi sorguladım bi an ama.

Hocam ne kadar dertlenmişsin Allah seni sevdiklerine bağışlasın 😂 Muhtemelen birini stalk yapacan gizli saklım işler. Neyse çokta abartmadan ilacını söyliyim senin yapay zekaya güzel bir insan resmi oluşturt. Böyle bir öneri vermekte ne kadar doğru bilemedim yazarken kendimi sorguladım bi an ama.
Hocam bende aşırı takinti var o yüzden detaya kadar iniyorum:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı