Selam arkadaşlar. Bu Microsoft'ta yaşadığım sıkıntılardan artık bıktım. Bir sorunu çözüyorum ardından bir diğeri önüme engel oluyor. Geçen konularımda Game Pass'ım olmasına rağmen Minecraft oynamam için Game Pass almam gerektiği yazıyor diye bir sorunu belirtmiştim. Bu sorunu çözdüm fakat şimdi de farklı bir sorun yaşıyorum. Şimdi olayı bir açıklayayım. Benim bir arkadaşımın Microsoft hesabının Game Pass'i var. Bende onun Microsoft hesabından Game Pass kullanıyorum. Minecraft'ta girmeye çalıştığımda önüme böyle bir ekran çıkıyor.
Bir isim yazdığımda kenarıdan böyle bir hata veriyor.
İnternet tarayıcısı üzerinden Minecraft adımı düzenleyeyim diyorum, orada da farklı bir sorunla karşılaşıyorum. Game Pass arkadaşımın Microsoft hesabında olduğu için siteye onun Microsoft hesabıyla giriş yapıyorum. Fakat böyle yaptığım zaman otomatik olarak onun Xbox hesabına giriş yapılıyor. Onun Microsoft hesabından girip kendi Xbox hesabım için nasıl ayar yapabilirim? Kendi Microsoft hesabımı girince kendi Xbox profilimi düzenleyebiliyorum fakat o zaman da Minecraft satın alınmış veya Game Pass aktif olarak gözükmüyor. Biraz karışık olmuş olabilir, anlayamadığınız bir yer olursa daha açık konuşmaya çalışırım. @Yener K.
@WAHRETTE Microsoft hesabını diyorsanız, hayır. Arkadaşımın aktif olarak kullandığı kendi Microsoft hesabında Game Pass olduğu için ben de onun Microsoft hesabına bağlanıyorum.
Sanırım yorumunuzu değiştirmişsiniz. Bunu daha önce denemiştim.
Aslında sizin için çözüm var. Aile hesabı oluşturup kullanabilirsiniz. İkiniz de Organizer olun. Daha sonra ikiniz de birbirinizin bilgisayarında hesapları açın. Artık Game Pass ortak oldu. Hayırlı olsun.
@Yener K. Aile olarak kullanıyoruz. Hatta aileye eklerken beni de düzenleyici kişi olarak seçmişti. İkinizde birbirinizin bilgisayarından hesap açın derken aynı Xbox hesabını mı kullanmamızı mı söylüyorsunuz?
Hocam böyle olduğunda ikimiz beraber aynı anda Orijinal Minecraft oynayamayız sanırım. İkimizin beraber oynayabilmesi mümkün olabilir mi? Yani diğer oyunlarda Microsoft hesabımız ortak olsa bile Xbox hesaplarımız ayrı olduğu için aynı anda beraber oynayabiliyoruz. Diğer oyunlarda böyle bir durum varken bu yaşadığımız sıkıntı sadece Minecraft'a özel bir durum mudur?
Oynayabilirsiniz hocam. Sonuçta aile hesabı. İkinizin de hesabı açık olduğu sürece olur. Fakat aynı hesapla olmaz. Siz yine kendi hesabınızla oynayabilirsiniz.
İşte sorun tam olarak burada. Ben kendi Xbox hesabım ile Minecraft oynayamıyorum. Konuya da kendi Xbox hesabım ile girmeye çalıştığımda yaşadığım sıkıntıları yazdım. Nasıl düzeltebilirim?