Baskıcı aile

Ben zamanında ailemi alıştırdım. Çalışsam da bir şey demiyorlar çalışmasam da. Kişinin tercihi olmalı lise yılları. Orta okulda ama iyi olabiliyor aile sözü dinlemek. Aile baskısı olunca stres yapıyordum ve daha başarısız oluyordum. Hem bu şekilde öz disiplin elde edebiliyorsun. Fakat aile baskısı olunca öz disiplin olayı gidiyor. İyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar fakat değil.

Sonunda istediklerini başardılar, aldılar bilgisayarımı. Ne denir bilmiyorum. Dini kullanarak PC'nin zararlı olacağını söyleyip elimden aldılar. Tabii ki her şeyin tek sorumlusu benim . İyi forumlar arkadaşlar sanırım bu konunun çözümü yok.

Saygı çerçevesinde konuşsun onlarla daha iyi. Var ya sen tam bir zirzopsun he çok çirkefsin.

Aynı durumdan muzdaripim, 2.sınıftayken öğretmenin bana "Ona baskı uygulayın ders çalışsın." dedi. Sonra 8.sınıfa kadar bana baskı uyguladı. En sonunda her şeye yasak koyup özgürlüğü kısıtlamak bende bir kaç kötü şeye sebep oldu ve beni psikoloğa götürdüler, annemlerle konuşunca eskisine göre 1 nebzede olsa artık özgürüm.

Dinde bilgisayarlar ile ilgili bir ayet varsa söyleyin bana da.
Ailene karşı biraz sesini yükseltmenin zamanı gelmiş. Başka türlü çözüm yok.

Dini kullanmak? Cidden saçma olmuş. Dinle bir alakası yok. Olsa olsa çok fazla girdiğini düşünmüşlerdir. O yüzden el koymuşlardır. Ne durumda şimdi bilgisayar. Kuzu kuzu yatıyor mu?

Türk aile yapısı da değil genel aile yapısı bu şekilde. 24 yasındayım, aynı baskıyı ben bile yaşıyorum. Bir kaç senen kalmış sonra üniversiteye gidersin ve kafan rahatlar merak etme, sabırlı ol.

İfadeler: MuX
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…