Baskıda nozzle ucunda filament dondu

Asım Eren

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN/ Core i7-13700HX İşlemci/ RTX4080/ 32GB Ram/ 1TB SSD/ 16.1" Ekran
Merhaba. Yeni aldığım elegoo neptune 4 yazıcımı denerken fotoğraftaki gibi Nozzle'ın ucunda filament dondu ve baskı hiç çıkmadı. Bana yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 17042046678708843227895039158266.jpg
    17042046678708843227895039158266.jpg
    146,2 KB · Görüntüleme: 133
Nozzle ısıtma yap sonra bir parça kağıtla iyice temizle.

Çok teşekkürler oldu ısıtınca kendiliğinden düştü peki baskıyı alamama sebebi neydi son birkaç baskımda böyle oluyor. Bir bilginiz var mıdır?

Çok teşekkürler oldu ısıtınca kendiliğinden düştü peki baskıyı alamama sebebi neydi son birkaç baskımda böyle oluyor. Bir bilginiz var mıdır?

Tablayı çok yakın ayarlıyorsundur. Nozzle tablaya sürttükçe tabladaki filamenti toplayıp kendine yapıştırıyordur. Tabla ayarı yaparsan düzelir.

Tablayı çok yakın ayarlıyorsundur. Nozzle tablaya sürttükçe tabladaki filamenti toplayıp kendine yapıştırıyordur. Tabla ayarı yaparsan düzelir.

Geçen bende bunu düşündüm ve bir. Ayar yükselttim. Maalesef olmadı.

Merhaba. Yeni aldığım elegoo neptune 4 yazıcımı denerken fotoğraftaki gibi Nozzle'ın ucunda filament dondu ve baskı hiç çıkmadı. Bana yardımcı olur musunuz?

Tabladaki artıklardan benim aklıma başka bir sebep geldi, parça tabladan ayrılıp nozüle kısmen yapışmış. Parça ya iyi yapışmadığından ya nozül parçaya sürttüğünden ya da ikisi birden. Makineyi başıboş bırakmaman iyi olur, benzer durumlarda extruderı komple plastikle kaplama riski de gerçekleşebilir.

Orcaslicer'da Neptune 4 profili var, Prusaslicer da kullanabilirsin, Cura'da MVS ayarı yok. Makine hızlı olduğu için MVS ayarına ihtiyacın var. PLA için ben 17 değerini kullanıyorum, güvenli bir değer. Zamanla denemelerle daha üst değerlere de çıkarabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı