Başlangıç için elektro gitar ve amfi önerisi

Yer
İzmir
Dostlar şu an Valencia CG180 klasik gitarım var. Kendisinden de çok memnunum. Fakat elektro gitar çalmak istiyorum. Lise de sevdiğim bir müzik hocama danıştığımda bana Schecter ve Ibanezden başka bakma pişman olursun dedi. Fakat bunların ikinci eli 1000 TL üzerinden başlıyor. Onların yerine SX markasını gördüm ikinci elleri 650 TL civarında pazarlıkla belki 550 civarına alınabilir. Stratocasterlar nasıldır sizce? Toplamda amfiye ve gitara 1000 TL verebilirim. Bana hangi gitarları ve amfileri önerirsiniz?

Hangi tarz müzik yapmayı düşünüyorsunuz? SX'leri çok önermem. Özel bir efekt olmadan clean seste çok parlak tonlara ulaşamazsınız, sert tonlar zaten hak getire... Bütçenizde birkaç tane Ibanez var ama hep solak gitarlar. Şunları önerebilirim:

Elektro gitar çalmak çok zor bir iştir. Telleri ellerinizi çok yara yapar. Pena kullanmaya da alışmanız gerekecek. Genelde solo ağırlıklı çalan kişiler elektro gitar kullanırlar. Başlangıç için saçma buldum elektro gitar isteğinizi. Bu gitar var bende. Orta seviye bir gitar ama tınısını beğeniyorum. Fiyatlar uçmuş. İyi ki daha önceden almışım. Distortion'lı bir ekolayzerim olmadığı için elime almıyorum uzun zamandır. Distortion'suz elektro gitar çalmanın zevki yok. Solo tekniklerini etkin kullanamıyorsunuz ve temiz tonlarda çalmak çok sıkıcı oluyor. Blackstar pille çalışan bir amfi var bende. Ayrıca jak kablosu yanında hediye olarak gelmiyor. Onu da extradan alacaksınız. :) İstediğiniz şeyler arasında seçim yapıp vakit ayırmak gerekiyor. Ben de vakit ayırmıyorum uzun zamandır. Müzik bile dinlemiyorum eskisi gibi. Çok az günde birkaç parça belki.

Hangi tarz müzik yapmayı düşünüyorsunuz? Sx'leri çok önermem. Özel bir efekt olmadan clean seste çok parlak tonlara ulaşamazsınız, sert tonlar zaten hak getire... Bütçenizde birkaç tane ıbanez var ama hep solak gitarlar. Şunları önerebilirim:

Rock tarzı düşünüyorum hocam.

O halde MG-24 alınabilir. Bulabilirseniz GRG170DX daha iyi olacaktır ama ben bulamadım.

Elektro gitar çalmak çok zor bir iştir. Telleri ellerinizi çok yara yapar. Pena kullanmaya da alışmanız gerekecek. Genelde solo ağırlıklı çalan kişiler elektro gitar kullanırlar. Başlangıç için saçma buldum elektro gitar isteğinizi. Bu gitar var bende. Orta seviye bir gitar ama tınısını beğeniyorum. Fiyatlar uçmuş. İyi ki daha önceden almışım. Distortion'lı bir ekolayzerim olmadığı için elime almıyorum uzun zamandır. Distortion'suz elektro gitar çalmanın zevki yok. Solo tekniklerini etkin kullanamıyorsunuz ve temiz tonlarda çalmak çok sıkıcı oluyor. Blackstar pille çalışan bir amfi var bende. Ayrıca jak kablosu yanında hediye olarak gelmiyor. Onu da extradan alacaksınız. :) istediğiniz şeyler arasında seçim yapıp vakit ayırmak gerekiyor. Ben de vakit ayırmıyorum uzun zamandır. Müzik bile dinlemiyorum eskisi gibi. Çok az günde birkaç parça belki.

Pena kullanıyorum zaten ben hocam. Manga, mor ve ötesi, skillet gibi rock gruplarının şarkılarını çalmak için istiyorum. Klasik gitarla da çalınabiliyor bazıları ama güzel olmuyor. Fakat haksızsınız demiyorum kesinlikle kolay bir iş değil. Fakat klasik gitar beni tatmin etmiyor.
O halde MG-24 alınabilir. Bulabilirseniz GRG170DX daha iyi olacaktır ama ben bulamadım.

RX-10 ile MG-24 arasında ne kadar fark var hocam? MG-24'ün rengi hoşuma gitmedi :D.

Son düzenleme:
RX-10'un sap manyetiği single. Bu yüzden bazı sololarda ve parçalarda sert tonlar alamayabilirsiniz.

Rock müzik sevenleri klasik gitar tatmin etmez. Elektro gitarda pedallar çok önemli. Bunların tekli olanları var ama onlardan alma. Multi efekt almalısın mutlaka. :) yani mevzu sadece amfi almakla çözülmüyor maalesef. :)

Elbette tonlarca ekipman var. Multi efekt almalısınız derken nereden alınıyorlar acaba hiç araştırma yapmadım.

Prosesörlerden bahsediyor. Ama 1.000 TL bütçeyle prosesör alamazsınız. Gitar ve amfiye para anca yetiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı