Başlangıç için elektrogitar önerisi

Sx almayın, aldırmayın. Fabrikadan çıkmasına rağmen hasarlı olabiliyor. Bütçenis yettiğince Ibanez, Cort, Gibson, Yamaha, Fender gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hangi türde parçalar çaldığınızı belirtirseniz ona göre tavsiye yapmamız daha mantıklı olur çünkü manyetik değiştikçe gitarın amfi ve prosesörde yüksek gainli tonlarda verdiği ton değişiyor.

Edit: Kendim Ibanez GRG170DXL kullanıyorum gayet memnunum.

SX almayın, aldırmayın. Fabrikadan çıkmasına rağmen hasarlı olabiliyor. Bütçenis yettiğince Ibanez, cort, Gibson, Yamaha, Fender gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hangi türde parçalar çaldığınızı belirtirseniz ona göre tavsiye yapmamız daha mantıklı olur çünkü manyetik değiştikçe gitarın amfi ve prosesörde yüksek gainli tonlarda verdiği ton değişiyor.

Edit: Kendim Ibanez gRG170DXL kullanıyorum gayet memnunum.

Genelden rock punk metal ağırlıklı çalmayı düşünüyorum. Squier bullet ve Yamaha erg121u arasında kaldım. Gitardan pek anlamadığım için ve aksamını öğrenene kadar sıkıntı yaşamamak için 0 almayı planlıyorum. Ama 2. elde sıkıntı çekmezsin derseniz yönelebilirim. Siz ne önerirsiniz?

H-S-H veya S-S-H manyetikli gitarlara bakmanızı öneririm. İki gitar da iyidir ama bence manyetik çeşitliliği açısından ve çaldığınız türlere göre Yamaha 121u daha mantıklı. Ayrıca Squier modellerinde yüksek gainli tonlarda parlama yapıyor yani seste kısmi bir uğultu oluşuyor. Bu da palm mute gibi tekniklerde çok fark oluşturuyor. Ibanez grg121dx modeline de bakabilirsiniz. Başlangıç için Yamaha'daki gibi vibrato köprülü modeller entonasyon ayarı yapılmamışsa zorluk çıkartabilir.

Sx almayın, aldırmayın. Fabrikadan çıkmasına rağmen hasarlı olabiliyor. Bütçenis yettiğince Ibanez, Cort, Gibson, Yamaha, Fender gibi markalara yönelmenizi tavsiye ederim. Ayrıca hangi türde parçalar çaldığınızı belirtirseniz ona göre tavsiye yapmamız daha mantıklı olur çünkü manyetik değiştikçe gitarın amfi ve prosesörde yüksek gainli tonlarda verdiği ton değişiyor.

Edit: Kendim Ibanez GRG170DXL kullanıyorum gayet memnunum.
Bu yorumu çok yetersiz görüyorum gitar gidip mağazadan alınır ve SX gerçekten uygun fiyata çok güzel ürünler sunuyor.

Buraya bilgi vermeye geldim. Başlangıç gitarı diye bir şey yoktur. Ucuz donanım kullanılmış fiyatı düşürülmüş gitar vardır. Yani 50k'lık gitarla da başlanılabilir :)

Aslında bir çok manyetik kombinasyonunu seçebilirsin. Seslerini deneyerek veya Youtube'dan da dinleyerek bakabilirsin. "Single Coil vs Humbucker Coil"...

• SSS olarak SX'i öneririm.
  • Squier Bullet önermem. Affinity ve üstü alınır. Classic Vibe olursa tadından yenmez.
  • Ibanez gitarları öneririm. Yeni çıkanlardan ziyade 2. el olan GRG170DX, GRG121DX, GRGR121EX vb. modellere bakabilirsin.
  • Yamaha iyidir özellikle 22 perde HSS dizilim bakıyorsan.
  • Schecter (SGR) gitarlara da bakabilirsin.
  • Jackson da bakabilirsin.
  • ESP (LTD) de bakabilirsin (xx-50 ve üstü serilerine bakmaya çalış.)
  • Harley Benton alabilirsiniz.
Aklıma gelen bunlar. Cort, Kosmos ve bir müzik mağazası web sitesine girip "Fiyat Artan" dediğinizde ilk çıkan gitarları önermiyorum. (Ekonomi kötüleştikçe bilinmedik ucuz gitar üreten markalar türemeye başlıyor takip edilemiyor.)

Genel olarak ne alırsan al deneyerek almalısın. Gitar sıfır dahi olsa. Gitarı mağazadan deneyip 100-200 lira kâr etmek için internetten alacaksan da güvenilir bir yerden al ki sorun çıkarsa ilgili kişiye ulaşıp rahatça işini görebilesin. (Do-Re, Zuhal, MyDukkan, Senkop. Daha vardır bildiğim bunlar.)

Bu ekonomide 2. el alıp bir lüthierde hem almadan önceki kontrolünü hem de bakım ve ayarlarını yaptırman senin için kârlı olacaktır.

Ek olarak her manyetikle, her kasa şekli ile her tarz müzik çalınır. Siyah şekil şukullu bir "metalci" gitarı ile Duman da çalarsın Dolu Kadehi Düz Tut da çalarsın Megadeth de çalarsın Aşık Veysel Kara Toprak da çalarsın :D Yani demek istiyorum ki çalınmaz diye bir şey yok, zevkine göre almalısın. Görünüşten ibaret.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı