Başlangıç için elektrogitar önerisi

Kaptan1987

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar, başlıkta yazdığı gibi elektro gitara hevesim var ve ilk defa elektro çalacağım.
Daha önceden az buçuk akustik çalmıştım fakat elektro gitarla ilgili sıfır bilgim var ve ne tür müzik çalmak isteyeceğimi bile bilemiyorum.
Sizden ricam uygun bir elektrogitar ve amfi önermeniz.

Zamanında ibanez genesis sarı rg550 hsh gitar almıştım çok ucuzdu o zamanlar şuan fiyatını ne kadar hak eder orası mechul ama gayet kaliteli bir gitardı. Çalacağın müziğe göre Single mı humbucker mı kullanacağın sana kalmış bahsettiğim gitarda hsh yani 2 humbucker 1 single var farklı farkı kombinasyonlar var ssh-hhh vesaire gibi tek tek manyetik türlerine bakarak kulaklıkla internetten dinleyerek karar verebilirsin fiyatına göre önerim marka olarak başlangıç için ibanez les paul tipi bir gitar işini görecektir genel olarak les paulların tınısı kulağıma daha hoş geliyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-07 090827.png
    177 KB · Görüntüleme: 12

Hocam söylediğiniz gitar 48k başlangıç için biraz fazla değil mi?

Hocam söylediğiniz gitar 48k başlangıç için biraz fazla değil mi?

Önerdiğim gitar les paul tipi Ibanez 48k olan kendi gitarımdı. 9-14K arası başlangıç için iyi ve sıfır gitarlar alabilirsin ama tınısını beğendiğin bir gitarı almalısın. İkinci el sapı vesaire çatlamamış uygun fiyatlı bir gitar da alabilrisin ama manyetik tiplerine göre bir dinlemen lazım.

Piyasada düzgün ve uygun fiyata bulabileceğin gitar ve amfiler seç beğen satın al...

Ibanez GRX120SP MLM
Donner DMT-100
Donner DST-550
Donner DLP-124B
Cort Elektro Gitar G110OPSB
Cort CR100CRS
Ibanez GRG121DX
Donner DST-152 Full-Size
SX Stratocaster
SX SEM1 Elektro Gitar
Blackstar IDCORE10V4
Carlsbro KICKSTART

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…