Başlangıç için Inkspace vs Adobe Illustrator

justblack

Hectopat
Yer
Bakü
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Kariyer alanlarında kendimi denemek istiyorum Bu yüzden birkaç ay amatör de olsa grafik tasarım ile uğraşacağım. Inkspace ücretsiz bir yazılım olduğu için onu kullanmak istiyorum. Fakat AI de daha kolay arayüze sahipmiş gibi geliyor. Ancak ücretli olduğundan dolayı(Azerbaycan için öğrencilere 20 dolar) başlamak istemiyorum.
Sizce inkspace kullanırsam grafik tasarım hevesi ölür mü? Ve ya normal bir şekilde öğrenebilir miyim?
Biraz garip bir konu oldu. Kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle Grafik Tasarımın tek bir programdan ibaret olmadığını belirtmek isterim. İllüstrasyon yapmak için program öğrenmek istiyorsanız vektör tabanlı herhangi bir uygulama kullanabilirsiniz. Ama grafik tasarım sektörüne yönelim gösterecekseniz vektör tabanlı programların yanında nizampaj ve düzenleme ( örnek vermek gerekirse PSD ve ID ) programlarına da hakim olman gerekli. Grafik tasarım için global kullanılan programların çoğunluğu ise Adobe'ye ait, o yüzden belli bir programla başlayacaksan Adobe'ye ait bir programla başlamanı öneririm, kendini geliştirirken diğer programlara hakimiyetin artmış olur.

Tek amacın İllüstrasyon yapmaksa corel bile kullanabilirsin. Normal şartlarda önermem ama kimse kimseyi kandırmasın bu işe öğrenmek için başlarken programı satın almak çok zor. O yüzden youtube da cracklerini bulabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı