Kim demiş, ne anlamda demiş bilmiyorum fakat. Ben sana anlatayayım farklarını.
1- Honda kalitesi, sağlamlığı, uzun ömürlülüğü. (Honda'nın Yamaha'ya göre parça kalitesi, işçilik kalitesi, sağlamlık, uzun ömürlülük açısından 2-3 gömlek önde olduğunu hepimiz biliyoruz.) Yamaha 3 sorun çıkarırsa Honda 1 sorun çıkarır.
2- performans birisi 35 küsur beygir birisi 47 beygirlik motosiklet. Tork farkıda 2 kat. CBR500r A2 limitlerinin en üstünde yer alıyor. Bu da onu A2 seviyesindeki en güçlü modellerden biri yapıyor. RS457 CF450 NINJA500 ve CBR500 en güçlü A2 seviyesindeki modeller hepsi tam limittin sonunda.
3-amortisör farkı. CBR500r showa sistem kullanıyor. R25 ise normal kendi ürettikleri amortisörleri.
4- fren farkı. CBR500r nissin kaliperler kullanıyor, disk ebatları da daha büyük.
5- CBR500r da tcs var ve fren ikaz sistemi var.
6- lastik ebat ve kalite farkı. Lastik ebatları CBR500r da daha kalın bu da daha iyi bir yol tutuş ve daha güvenli viraj demek. R25 dunlop marka lastikle geliyor 23-24'ler öyleydi şu an bilmiyorum fakat gene öyledir herhalde. CBR500r da Michelin ile geliyor. Michelin'de çok daha iyi hamurlu daha iyi tutuşa sahip daha kaliteli bir lastik.