Başlangıç için motor önerisi

Katılmak zorunda değilsin. 2 sene sonra alabilir. Şu an 16 yaşındayımış ne Dominar alabilir ne r25. Ne demişim zaten 2 sene sonrasını konuşmak mantıklı değil. Fiyatlar ne olacak belli değil, markalar yeni model getirecek mi belli değil. 2 sene sonra konuşulacak şeyi şimdi konuşamayız diye yazmışım zaten. Bütçe sorunu olmayan biri için CBR500 ve hornet 500 evet en iyi tercih olabilir. Bunu halen söylüyorum Honda kalitesi ve sorunsuzluğu. Parça konusunda en sorunsuz marka gene ülkemizde Honda. A2 limitlerindeki en kaliteli ve performanslı motorlar da onlar. Ben R25 zaten almam 39 yaşında bir adamım ne yapayım R25'i ben. Zaten yıllar önce profil resminde gördüğün 848 Ducati'ye binerek Supersport deneyimini en iyi şekilde yaşadım. Sadece R25 gibi motorlar gençler tarafından bakımlarına vs. dikkat edilmeden ve motorlar zorlanarak yıpratılarak kullanıldığı için ben genç bir kardeşime git al demem. Sorun yaşasın istemem. İlla kafaya koyduysa R25 de R25 diye o zaman gidersin sıfır alırsın dedim o da akıl karı değil 400 bin lira edecek motor değil. Dominar'ı sadece oturuşu ile vs. rahat eder uzun yolda daha konforlu diye örnek olarak verdim şu an onlarda 300 bini geçti. Piyasa o hale geldi her şey pahalı ne yapsın insanlar almasın mı? İlla gidip bir şey alacak. Arkadaşın daha 2 senesi var şu an illa binmek istiyor ise TVS Raider vs. alıp binebilir. Yoksa maalesef paşa paşa bekleycek. 2 sene sonra konu açar bizde burada olursak ona göre bütçesi doğrultusunda yardımcı oluruz.

"Ehliyetsiz kullanmam sorun olmadı" demen de ayrı bir olay yasal olmayan bir şeyi konuşuyorsun ve teşviklercesine anlatıyorsun.

Dediğin kriterdekiler de ucuz değil. 340 bin liralardan başlıyor.
Hocam kusuruma bakmayın. 250 bin yazmışım ama 150 bin. Düzelttim şimdi. Ayrıca 125CC motor grubunda 150 bin bütçem var. 2 sene sonra bu bütçe elbet artacak. Ayrıca motoru sıfır alma niyetim pek yok. Cidden ülke şartları olsun çok pahalıya denk geliyor. Sanırım çok yanlış anlatmışım ben uykulu uykulu. Bazı insanlar diyor r25 ile cbr500r arasında fark yok. Kafam cidden çok karıştı. Niyetim CBR500R'da. Görünüşü olsun parça bulması olsun dediğiniz gibi güzel.

Hocam kusuruma bakmayın. 250 bin yazmışım ama 150 bin. Düzelttim şimdi. Ayrıca 125CC motor grubunda 150 bin bütçem var. 2 sene sonra bu bütçe elbet artacak. Ayrıca motoru sıfır alma niyetim pek yok. Cidden ülke şartları olsun çok pahalıya denk geliyor. Sanırım çok yanlış anlatmışım ben uykulu uykulu. Bazı insanlar diyor R25 ile CBR500r arasında fark yok. Kafam cidden çok karıştı. Niyetim CBR500R'da. Görünüşü olsun parça bulması olsun dediğiniz gibi güzel.

O zaman al bir tane Hero X Pulse 200 4v ömürlük bin

Bazı insanlar diyor R25 ile CBR500r arasında fark yok.

Kim demiş, ne anlamda demiş bilmiyorum fakat. Ben sana anlatayayım farklarını.

1- Honda kalitesi, sağlamlığı, uzun ömürlülüğü. (Honda'nın Yamaha'ya göre parça kalitesi, işçilik kalitesi, sağlamlık, uzun ömürlülük açısından 2-3 gömlek önde olduğunu hepimiz biliyoruz.) Yamaha 3 sorun çıkarırsa Honda 1 sorun çıkarır.

2- Performans birisi 35 küsur beygir birisi 47 beygirlik motosiklet. Tork farkıda 2 kat. CBR500r A2 limitlerinin en üstünde yer alıyor. Bu da onu A2 seviyesindeki en güçlü modellerden biri yapıyor. RS457 CF450 NINJA500 ve CBR500 en güçlü A2 seviyesindeki modeller hepsi tam limittin sonunda.

3-Amortisör farkı. CBR500r Showa sistem kullanıyor. R25 ise normal kendi ürettikleri amortisörleri.

4- Fren farkı. CBR500r Nissin kaliperler kullanıyor, disk ebatları da daha büyük.

5- CBR500r da tcs var ve fren ikaz sistemi var.

6- Lastik ebat ve kalite farkı. Lastik ebatları CBR500r da daha kalın bu da daha iyi bir yol tutuş ve daha güvenli viraj demek. R25 dunlop marka lastikle geliyor 23-24'ler öyleydi şu an bilmiyorum fakat gene öyledir herhalde. CBR500r da Michelin ile geliyor. Michelin'de çok daha iyi hamurlu daha iyi tutuşa sahip daha kaliteli bir lastik.

Kim demiş, ne anlamda demiş bilmiyorum fakat. Ben sana anlatayayım farklarını.

1- Honda kalitesi, sağlamlığı, uzun ömürlülüğü. (Honda'nın Yamaha'ya göre parça kalitesi, işçilik kalitesi, sağlamlık, uzun ömürlülük açısından 2-3 gömlek önde olduğunu hepimiz biliyoruz.) Yamaha 3 sorun çıkarırsa Honda 1 sorun çıkarır.

2- performans birisi 35 küsur beygir birisi 47 beygirlik motosiklet. Tork farkıda 2 kat. CBR500r A2 limitlerinin en üstünde yer alıyor. Bu da onu A2 seviyesindeki en güçlü modellerden biri yapıyor. RS457 CF450 NINJA500 ve CBR500 en güçlü A2 seviyesindeki modeller hepsi tam limittin sonunda.

3-amortisör farkı. CBR500r showa sistem kullanıyor. R25 ise normal kendi ürettikleri amortisörleri.

4- fren farkı. CBR500r nissin kaliperler kullanıyor, disk ebatları da daha büyük.

5- CBR500r da tcs var ve fren ikaz sistemi var.

6- lastik ebat ve kalite farkı. Lastik ebatları CBR500r da daha kalın bu da daha iyi bir yol tutuş ve daha güvenli viraj demek. R25 dunlop marka lastikle geliyor 23-24'ler öyleydi şu an bilmiyorum fakat gene öyledir herhalde. CBR500r da Michelin ile geliyor. Michelin'de çok daha iyi hamurlu daha iyi tutuşa sahip daha kaliteli bir lastik.

Tabii ki CBR 500 her yönde daha iyi.

Katılmak zorunda değilsin. 2 sene sonra alabilir. Şu an 16 yaşındayımış ne Dominar alabilir ne r25. ne demişim zaten 2 sene sonrasını konuşmak mantıklı değil. Fiyatlar ne olacak belli değil, markalar yeni model getirecek mi belli değil. 2 sene sonra konuşulacak şeyi şimdi konuşamayız diye yazmışım zaten. Bütçe sorunu olmayan biri için CBR500 ve hornet 500 evet en iyi tercih olabilir. Bunu halen söylüyorum Honda kalitesi ve sorunsuzluğu. Parça konusunda en sorunsuz marka gene ülkemizde Honda. A2 limitlerindeki en kaliteli ve performanslı motorlar da onlar. Ben R25 zaten almam 39 yaşında bir adamım ne yapayım R25'i ben. Zaten yıllar önce profil resminde gördüğün 848 Ducati'ye binerek Supersport deneyimini en iyi şekilde yaşadım. Sadece R25 gibi motorlar gençler tarafından bakımlarına vs. dikkat edilmeden ve motorlar zorlanarak yıpratılarak kullanıldığı için ben genç bir kardeşime git al demem. Sorun yaşasın istemem. İlla kafaya koyduysa R25 de R25 diye o zaman gidersin sıfır alırsın dedim o da akıl karı değil 400 bin lira edecek motor değil. Dominar'ı sadece oturuşu ile vs. rahat eder uzun yolda daha konforlu diye örnek olarak verdim şu an onlarda 300 bini geçti. Piyasa o hale geldi her şey pahalı ne yapsın insanlar almasın mı? İlla gidip bir şey alacak. Arkadaşın daha 2 senesi var şu an illa binmek istiyor ise TVS Raider vs. alıp binebilir. Yoksa maalesef paşa paşa bekleycek. 2 sene sonra konu açar bizde burada olursak ona göre bütçesi doğrultusunda yardımcı oluruz.

"Ehliyetsiz kullanmam sorun olmadı" demen de ayrı bir olay yasal olmayan bir şeyi konuşuyorsun ve teşviklercesine anlatıyorsun.

Dediğin kriterdekiler de ucuz değil. 340 bin liralardan başlıyor.

Dominar almak akıl işi değil uzun uzun yazmaya gerek yok. Alan pişman. Satamadıklarıyla kalıyorlar çoğunlukla. Rks R250 var mesela herkes tavsiye ediyordu. Şuanda adı bile geçmiyor piyasası inanılmaz yavaş ölü fiyata satmaya çalışanlara şahit oluyoruz kullanıcı için üzücü bir durum.

Ben R25 zaten almam 39 yaşında bir adamım ne yapayım R25'i ben. Zaten yıllar önce profil resminde gördüğün 848 Ducati'ye binerek Supersport deneyimini en iyi şekilde yaşadım.

R25 tabii genç işi. Size MT25 hitap ediyor daha çok.

400k etmiyor tabii ki fakat piyasası hızlı. Başlangıç için birebir motor.

Biraz daha konuyu okuyunca 150 bin bütçe ile Honda PCX 125 veya TVS Raider 125 alınabilir benim fikrimce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı