Başlangıç için paten önerisi

Tofas6145

Hectopat
Daha fazla  
Küçükken yaptığım hobiye yeniden dönmek istiyorum. Şehir içinde rahatça kullanabileceğim, ama arada skate parklara da gidebileceğim bir paten arıyorum.
Bu iki model hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçükken yaptığım hobiye yeniden dönmek istiyorum. Şehir içinde rahatça kullanabileceğim, ama arada skate parklara da gidebileceğim bir paten arıyorum.
Bu iki model hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

3 Tekerlekli olan daha "kötü" zeminlerde rahat gitmeni sağlar.

Siyah olan giriş seviyesi, urban tip.

Haki olan - MF500 olan da urban ama neden ekstra pahalı anlayamadım, sanırım gövde tümüyle plastik.

Skate parkta agresif kayacaksan MF500, yoksa hepsi olur.

Sen böyle dediğin için bir bakayım dedim... fiyata gel dedim kendime şu an. En ileri seviye paten kaydığım 1996'da aldığım paten modelim vay canına be Majestic 13! Gezegendeki en iyi paten gövdesi net...

1763235615218.png

Eski görselini de buldum... depoda nerededir acaba...

1763235739237.png

Son düzenleme:
3 Tekerlekli olan daha "kötü" zeminlerde rahat gitmeni sağlar.

Siyah olan giriş seviyesi, urban tip.

Haki olan - MF500 olan da urban ama neden ekstra pahalı anlayamadım, sanırım gövde tümüyle plastik.

Skate parkta agresif kayacaksan MF500, yoksa hepsi olur.

Sen böyle dediğin için bir bakayım dedim... fiyata gel dedim kendime şu an. En ileri seviye paten kaydığım 1996'da aldığım paten modelim vay canına be Majestic 13! Gezegendeki en iyi paten gövdesi net...

Eki Görüntüle 2605426

Eski görselini de buldum... depoda nerededir acaba...

Eki Görüntüle 2605428
Vay be hocam, sizin efsaneyi de gün yüzüne çıkarmak için ufak bir sebep olmuş.
Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim.

Vay be hocam, sizin efsaneyi de gün yüzüne çıkarmak için ufak bir sebep olmuş.
Verdiğiniz bilgiler için de çok teşekkür ederim.
11 yaşımdaydım işte, çeşitli çılgınlıklar, sanırım 99 yılına kadar aktif kaydım. Sonra o şu bu shubuo derken kaydı gitti.

2010-11 yılında arkadaşımı gördüm, onda da Roces Street'ler vardı, ve kayıyordu - kayma stilinden tanıdım, ver dedim 2 tur atayım, gayet attım. ileri saralım, 2023-24 kızıma paten aldım decathlon'dan başlamak isterse diye, eski UltraWheels Spectrum'lar vardı (M13'ler depoda) onları giyeyim dedim çatır çutur kırıldılar. Şimdi baktım Ultra Wheels markası da bitmiş kapanmış gitmiş... Velhasıl 30.000 TL verirsen Roces'e nükleer savaş sonrası kullanırsın.

Bunlarda Spectrum serisi.

1763238185211.png

@Mert Can Urcan hocam o 30 bin liralık paten, başlangıç için çok tehlikeli olmaz mı?
Sadece cebin için tehlikeli - çünkü aldığın patenlerin hepsinde teker aynı yerde, motor sensin, spordan korktu veya sevemedi, 30.000 gitti.

Zira benim M13 serisi aslında Roces markasının ve dünyanın en güzel kalıp tasarımına sahip, o kadar güzel ki geliştirilemedi, değiştirilemedi ana çizgileri 30 yıl oldu hatta 40 olacak ve Roces sağlam paten üretir.

Sadece cebin için tehlikeli - çünkü aldığın patenlerin hepsinde teker aynı yerde, motor sensin, spordan korktu veya sevemedi, 30.000 gitti.

Zira benim M13 serisi aslında Roces markasının ve dünyanın en güzel kalıp tasarımına sahip, o kadar güzel ki geliştirilemedi, değiştirilemedi ana çizgileri 30 yıl oldu hatta 40 olacak ve Roces sağlam paten üretir.
benim uzun süredir içimde bir ukte olarak kaldı küçükken dandik paten ile sürmeye çaliştim ancak hem aile bu konularda bilgisiz olunca hem bende nedir ne değildir bilmediğimden keyifsiz bir şekilde bırakmak zorunda kaldım. Bir kac aydır yine düşünüyorum ilk önce SEBA markasını gördüm hoşumada gitti yine araştırırken bu konuya denk gelerek önerdiğiniz marka araştırmasina dahil oldum. Benim endişem korkmaktan ziyade endişem var bir kere almısken iyisi olsun tabiiki ancak birde çok prof bir seviyede sanırım. İlk önceliğim bu olur sanırım teşekkürler

benim uzun süredir içimde bir ukte olarak kaldı küçükken dandik paten ile sürmeye çaliştim ancak hem aile bu konularda bilgisiz olunca hem bende nedir ne değildir bilmediğimden keyifsiz bir şekilde bırakmak zorunda kaldım. Bir kac aydır yine düşünüyorum ilk önce SEBA markasını gördüm hoşumada gitti yine araştırırken bu konuya denk gelerek önerdiğiniz marka araştırmasina dahil oldum. Benim endişem korkmaktan ziyade endişem var bir kere almısken iyisi olsun tabiiki ancak birde çok prof bir seviyede sanırım. İlk önceliğim bu olur sanırım teşekkürler
Almışken iyisi olsun diye bir durum pek yok patende, genelde ilk patende kendi canına okuyorsun, ikinci patende çözmeye başlıyorsun. Çok iyi paten nedir mesela? Hızlı giden mi? Kontrollü olan mı? Düşünürsen, önce sen rahat sürebiliyor musun, sonra da sürerken ne yapıyorsun, saatlerce dümdüz sürebilirsin süzülebilirsin, dağ taş tepe gideceksen başka, rampada hareket başka, sokakta betonda başka... Çok hızlı gitmek için büyük teker ve iyi rulman gerek, ama çok hızlı gidersen rampa hareketlerini yapamazsın, uçar gidersin leylek gibi göç edersin ve iyi ihtimalle yere yapışırsın bir yerini kırmadan. Kontrollü hareket yapmak için frame ve ana gövde sağlam, tekerlekler çok fazla açıda tutunma sağlayacak genişlik boyut ve yumuşaklıkta olmalılar...

Benim ilk patenim abimden kalmaydı, çift teker, çelik taban ve ayakkabına bağlıyordun. Güzeldi şimdi düşününce ama 7 yaşında çocuk tanesi 800gr gelen ve tekerleri zor dönen pateni pek kayamıyor. Sonra aradan birkaç yıl geçti, inanılmaz plastik bir paten almışlardı, kayarken tekerlekleri bile o kadar sert plastikti ki "öğrendim" dediğimde 6 ay geçmişti, o zaman paten markası araştırmıştım. Tabi internet yok v.b bir şey yok, hatta hatırlıyorum, Taksim'de bir eczanenin sahibinin oğlu ya da kızı kayıyor ve Türkiyede K2 markasından başka paten yok diye adam getirtmeye başlamıştı, gidip eczaneye, arka depoda paten alıyorduk.

Toplamda, abimden kalanı saymazsak, bir bayağı bildiğin plastik çin malı, 2 ultra wheels, 1 roces kullanmışım.

Ultra Wheels - Wayne Gretzky serisinden arkadaşım çok güzel bir yeşilini almıştı, numarası yoktu bende diğerini almıştım.

1766490959248.png

Bunun mor tekerli, iç ayakkabısı neon moruydu. Bundan sonra yukarıdaki mesajımdaki Spectrum'a kadar kullandığım en büyük teker frame'i bundaydı mesela, 77mm tekerlerle uçuyordum. Durmayı öğrenmem gerekmişti mesela. Spectrumda 82mm ve ABEC5 ile yarışmalarda kendi yaş grubumda birinci, genel klasmanda en fazla ikinci olmuştum.
1766490972068.png

Bugün olsa ne alırım? Kaymayı biliyorum ama eskisi gibi yok 12 merdivenden atlayalım, 20'li merdivende trabzanda t-graynt atalım falan yok... Dümdüz kayacağım muhtemelen, etrafta rampa falan yoksa;
  1. Roces M12 Team Malva X Ground Control FSK ya da X Baats
  2. Rollerblade RB 110 3DW veya APEX 3WD
  3. K2 Fit 84 Pro veya K2 Alexis 90 Boa (kırmızısından).

Koruma olarak bileklik ve dizlik yeter. Kask falan düşmeyi öğrenmesin insanlar ve doğal seleksiyon çalışmasın diye bana göre. Herhalde o zaman 50 yaşına kadar daha paten kayarım, belki 60.

@Mert Can Urcan cok sağ ol abi detaylı şekilde yazdığın için, bende artık o hareketli zamanları geçtim yani uçmak zıplamak gibi bir hevesim yok iyi paten dediğim malzemesi dayanıklı olsun uzun süre beni idare etsin mantığındayım, asfaltta hem aktivite hem kafa dinlemek belki biraz da kalori yakmak olur, ilk başlarda paten hakimiyetini sağlam oluşturmak istiyorum sonrasında ise bu hemen olmayacak elbet ancak daha hızlı gidebilecek patenlere geçip tadını çıkarmak olur. Zahmet edip yazdığin için tekrar teşekkür ederim abi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı