Başlangıç için yazılımı nasıl öğrenebilirim?

Ruzgar0

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
258
Birkaç YouTube kanalı gördüm ve anlamaya çalıştım, lakin hiçbir kanal bana gerekli bilgiyi sağlayamadı. Aksine gereksiz ve uzun bilgilerle kafa ütülemekten başka bir şey yapamıyorlar. Bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Herkes başlangıç için Python'u öneriyor önerme sebebleri de gereksiz uzun kodlar yazmıyor olman eğer ki içerisindeki döngüleri gerekli araçları kullanmayı öğrenmek istiyorsan Python'u tercih etmen senin için iyi olacaktır beğenmedim diyorsanda C Basic ve C# iyidir.
 
@5i1v35 Herşey için Python önerilmesini karşıyım. Python'da gereksiz veya uzun kod yazmıyorsun diye birşey yok.

@Ruzgar0 Sadece YouTube'den mı araştırma yaptınız? Buna benzer kaç tane konu açılıyor hiç onlara bakmayı denediniz mi? Biraz daha araştırma yapınız önceki konulara bakınız sonra anlamadığınız bir kısım olursa buraya danışınız araştırma olmadanda yazılımdan herhangi birşey beklemeyiniz.
 
Son düzenleme:
Ne yapmak istediğinize bağlı.
Oyun yapmak için C++/C#
Mobil uygulama yapmak için(Android) Java/Kotlin
Mobil uygulama yapmak için(IOS) Swift
Yapay zeka, hacking yapmak için ise Python önerilebilir.
Birini seçin ve kurs önerelim.
 
Yazılım bilmiyorsun ama yazılım dersi verenlerin kafa ütülediğini düşünüyorsun? Peki bilmediğin konu hakkında verilen bilgilerin kafa ütülediğine nasıl karar verdin? Ya gerçekten önemli bilgilerse?

BTK Akademi ücretsiz dersler paylaşıyor, girin izleyin. Şahsi önerim Engin Demiroğ C# olacaktır. Udemy'den Cengiz Atilla C# Kursu da alabilirsin. Çok temel için Murat Yücedağ temel konsol kurslarını da izleyebilirsin.

Yazılım dünyasının geniş olması sebebiyle de doğal olarak insanlar farklı uzmanlıklar üzerinde çalışır; Network, back-end, front-end, gömülü sistemler ve bir çoğu... C++ öğrenip her şeyi yapabilirsin ama bu cevap ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü bir sürü değişken mevcut bu soruyu cevaplarken. C++'ın kullanılamayacak bir alanı yok ama bu daha çok tekerleği yeniden keşfetmeye benziyor, günümüzde teknolojiler o kadar gelişti ki bir probleme ve çözüme yönelik onlarca farklı framework ve programlama dili mevcut. Yani bir dil ile neler yapabileceğini söylemek çok da doğru değil, daha doğrusu bir alan üzerinde güncel olarak hangi diller, framework ve kütüphaneler kullanılıyor bunu araştırıp sorgulamak daha doğru. Giriş yapmak için gereken şey ise bütün dilleri öğrenmektense tek bir dile odaklanıp o dili öğrenmeyi çabalamak. Bunu şu şekilde de düşünebilirsin İngilizce, Fransızca, Rusça, Çince öğrensem neler yapabilirim ne kadar yararlı olur? Her birinin kendince bir faydası olacaktır elbette ama hepsini aynı anda öğrenebilir misin ? veya hedefinde Rusya'da yaşamak istiyorsun peki Çince öğrenmek buna fayda sağlayacak mıdır ? Programlama öğrenirken hangi dili öğrendiğin çok da önemli değil ama hangi alana odaklanmak istediğin önemli o yüzden seçimi yapmadan önce yazılım alanları için öncelikle daha fazla araştırma yapmanı ve genel bilgi sahibi olmanın öneririm. Daha sonra istediğin alanda kullanılan popüler bir dilden başlar ona yoğunlaşırsın dilden dile de atlamamanı şiddetle tavsiye ederim, seçtiğin bir dilde uzmanlaşmak diğer dillere geçişinde kolaylık sağlıyor dolayısıyla zaman geçtikçe kullanılan teknoloji geçerliliğini yitirdikçe sende yeni şeylerle sürekli güncelleniyorsun, bu şekilde devamı kendiliğinden gelecektir.

En basit çözüm temel yapı taşlarını öğrendikten sonra öğrendiğin dil ile yapılabilecek herhangi, yapılmış veya yapılmamış bir fikir olması önemli değil sadece bildiğin veya bilmediğin bir çok şeyi gerektirecek bir proje fikrinde karar kılıp onu hayata geçirmekte. Hatalar alacaksın, araştıracaksın, uygulayacak öğreneceksin. Yapmak istediğin bazı özellikler belki kafanda bir algoritmaya oturamayacak araştırıp örneklere göz atıp, yeni şeyler öğrenerek kendinizi geliştirerek ilerleyeceksin.



Kaynak önerisi olarak, ben de takip ettiğim ve bilgilerini değerli bulduğum insanların Youtube adreslerini paylaşabilirim o zaman ek olarak:

Tarık Güney: Tarik Guney
Kablosuz Kedi: kablosuzkedi
Engin demiroğ: Engin Demiroğ
Yazılım Bilimi: Yazılım Bilimi
Murat Yücedağ: Murat Yücedağ
Fatih Acet: Fatih Acet
Mert Mekatronik: Mert Mekatronik
Code is life: code is life
Adem ilter: Adem Ilter
Fehmi Uyar: Fehmi UYAR
Sina5an: sina5an
Selman Kahya: Selman Kahya
Bilgem çakır (Yalın Kod): Yalin Kod
Codefiction: Codefiction
Tayfun erbilen: Tayfun Erbilen
Sadi evren şeker: BilgisayarKavramlari
Levent Sapci: Levent Sapci
Yazılıma ilk adım: Yazılım İlk Adım
Web Odası: Web Odası
(Web odası içerik üretmeyi bıraktı, ancak benim YT'de en sevdiğim html ve css derslerine sahip. Her ne kadar devam etmese de uzun uzadıya ders izlemeyi sevenler için çok kaliteli bir seri.)
Sadık Turan: Sadık Turan
Gençay Yıldız: Gençay Yıldız
Kayhan Ayar: https://www.youtube.com/channel/UCOYtDMYEAlG0qtGFPuFwLJw
BİlgisayarMühendisliği: https://www.youtube.com/channel/UC-PNIxulvuf0nNyvXXOO0FA
 
Son düzenleme:
Önceden bir konuda kaynak önerisi yapmıştım. Onu tekrardan buraya yapıştırıyorum.

Zamanında inceleyip güzel ve faydalı bulduğum, birazından istifade ettiğim kaynakları derledim. Umarım konuyu görecek olan arkadaşlara faydası dokunur.

Elektronik, bilişim ve teknik bilgi için görsel ve yazılı dev kaynak:
Algoritmaya giriş:

C# yazılı kaynaklar: Her Yönüyle C# - Volkan Aktaş, C# - Murat Yücedağ

C# için görsel kaynaklar:





C için yazılı kaynak: C Programlama - Rıfat Çölkesen, Deitel C.

C için videolu kaynak:


C++ için yazılı kaynak: Deitel C++.

C++ için görsel kaynak:



Python için yazılı kaynak: İstihza E-Kitap, Python 3 - Onur Sevli, Python - Mustafa Başer

Python için görsel kaynak:



Java için görsel kaynak:



PHP için yazılı kaynak: A'dan Z'ye PHP.

PHP için görsel kaynak:

 

Yeni konular

Geri
Yukarı