Başlangıç için Zorin OS vs Mint

Krosez

Decapat
Daha fazla  
Selamlar dostlar size birkaç sorum olacak. Zorin OS ve Mint dağıtımları için konular açılmıştı ama şu an da güncel olarak bilgi almak için açıyorum. bu konuyu konumuza dönelim.

Ben Windows 10 kullanmaktayım Linux'a geçmeyi düşünüyorum. bilgisayarım çok düşük kalıyor başlangıç için Zorin OS ve Mint ikisi de başlangıç dostu ama karar vermekte zorlanıyorum. sizce hangi dağıtımı seçmeliyim? ikisi de güzel geldi bana ve bir sorum daha var. ben LoL oyniyorum bildiğiniz gibi Linux Vanguard'da sorun yaşıyor .LoL oynamanın bir yolu var mı? Linux da güncel olarak sanal makinede olmuyordu diye biliyorum. eğer bildiğiniz varsa söylerseniz mutlu olurum.

Genellikle tarayıcıda geziniyorum ama oyun olduğum zamanlarda oluyor. sizce başlangıç dostu dediğimiz Zorin OS ve Mint arasından hangisi seçim yapayım? sizin fikirlerinizide bekliyorum.

(Bu ikisinden başka dağıtım kullanmayı düşünmüyorum terminal de çok fazla hakimiyetim yok hatta hiç yok neredeyse o yüzden başka dağıtım önermeyin kafam karışıyorda sonra fazla dağıtım olunca. ) Eğer yazdıklarımda sorun varsa kusura bakmayın yavaş yavaş Linux'a alışmaya çalışıcağım

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorin OS çok ağır bir dağıtım, Mint ise o kadar iyi değil.
Fedora öneririm çünkü Mint kullanırken A uygulamasının nasıl kurulduğuna bakacaksan Fedora dağıtımı kullanırken de bakacaksın bir şey değişmeyecek.

Sistem özellikleriniz düşükse Mint XFCE'i öneririm. Eğer kişiselleştirmeye önem veriyorsanız Zorin önerebilirim. İkisi de Ubuntu tabanlı, pek farkları yok aslında.

Sistem özellikleriniz düşükse Mint Xfce'i öneririm. Eğer kişiselleştirmeye önem veriyorsanız zorin önerebilirim. İkisi de Ubuntu tabanlı, pek farkları yok aslında.

Kişiselleştirme için KDE arayüzü kullanmak daha mantıklı ancak, Windows'tan geçerken eski hissetirebilir ve yeni kurmuşken onlarca eklenti ve ayarla uğraşmak istemeyebilir konu sahibi, o nedenden ötürü GNOME arayüzü en mantıklısı bence hem eklenti kurmakta çok kolay, Windows'tan geçen biri için Xfce çok çağ dışı kalabilir arayüz açısından çünkü çok eski görünüyor günümüzde.

Tabii eklemeyi unutmuşum sistem özelliklerini bilmiyorum ancak ben şahsen GNOME'nin kasacağını düşünmüyorum LoL çalıştıran sistemin.

GNOME dediğiniz uygulama sanırım hakimiyetim yok da FPS düşüşü yaşar mı biraz yoksa normal bir şekilde oynatır mı LoL de genelde 65 60 FPS alıyorum.

GNOME dediğiniz uygulama sanırım hakimiyetim yok da FPS düşüşü yaşar mı biraz yoksa normal bir şekilde oynatır mı LoL de genelde 65 60 FPS alıyorum.

GNOME bir arayüz plasma gibi. Plasmanın aksine Apple arayüzlerine benzeyen bir yapı ile gelir.

LoL Linux'ta çalışmıyor olacak en son Vanguard eklemişlerdi sanırım oyuna. Vanguard'ın çalışma şekli yüzünden Linux'ta Riot oyunları çalışmıyor. Eskiden çalışıyordu LoL gelecekte çalışıp çalışmayacağı belli değil.
Oyun onyacaksanız çalıştığını kontrol etmek için protondb kullanabilirsin. Native, Gold ve Platinum olmasına bakacaksın öbürleri sorunlu olduğu anlamına gelir.
Eğer ekran kartın Vulkan desteklemiyorsa yine uyumluluk aracı kullanılan oyunlar ile sorunlar yaşarsın.

Anladım teşekkürler.

Arayüz olarak Zorin çok daha iyi ve modern yapıda. Dün itibariyle Mint’ten Zorin’e geçtim. Daha üç hafta önce yeni sürümü çıktı. Kernel falan hepsi güncel. Kesinlikle Zorin’e geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…