Başlangıç motoru ne olmalı ?

Düşünülenin aksine başlangıç motoru her zaman vitesli olmalıdır. Sonuçta başlangıç motoru demek motoru ilk öğrenme demektir. Scooter gibi vitessiz motorlar ile asla vitesli bir motor sürmeyi öğrenemezsiniz.

Bütçeniz uygun ise Bilgisayarkurdu'nun dediği gibi Yamaha alabilirsiniz. Ancak Yamaha motorlar çok pahalı olurlar. Ama yaktığı benzin gerçekten çok azdır. 4 zamanlı olduğu için motorda şişme, patlama, uzun yolda ısıya bağlı piston kitlemesi olmaz. Çünkü motor 4 zamanlı çalışır ve 2 zamanlı motorlara nazaran daha verimli daha kontrollü olurlar.

Yeni eski motorların 4 zaman ve 2 zaman motorun çalışma verimliliklerini size şöyle açıklayabilirim.
Geçenlerde arkadaşımın 350 cc Jawa marka motorunu aldım. Motordan bahsedeyim. 2 silindir. 2 zamanlı. 350 cc 4 vites bir motor. Tam hatırlamıyorum ama 1991 de üretilmiş. Işıklarda durdum yanıma 125 cc mondial durdu. Mondial de tek silindir 125 cc 4 zamanlı 5 vites. Adama baktım bakışımdan anladı yarış için. Sonra hızlıca kalktık kalkışta 2 silindirin fazlasını gördüm. Çünkü kalkışta ben aldım. Sonrasında kendisi geçti. Hem az benzin yiyor JAWA'ya göre hem daha hızlı. Yani diyeceğim o ki eski motor alma vitesli yeni mimari bir motor al derim.

İlk YBR 125 ile başla dediğim gibi ondan sonra Yamaha R25'e geçebilirsin tabi bu motor 600cc kafasında bir motor.
Ybr125 başlamak için bence uygun değil. En başlanır motor modial 125cc olanları biraz alt tabakadan başla sonuçta yeni öğreniyorsun düşersin vs. Parça ucuz bir şey olduğunda acımazsın :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı