Başlangıç öğeleri kendi kendine aktif olma sorunu

ismet-22

Megapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda bir süre önce Bitdefender programını yeniden yükledikten sonraydı sanırım, başlangıç ögeleri kendiliğinden hepsi aktifleşti. Skype, yazıcı programı, onedrive gibi programları devre dışı bırakıyordum ama bundan sonra ne olduysa hepsi aktifleşti. Bu arada yaklaşık 15-30 gündür farede takılma sorunları oluyor. Fareyi evdeki başka fareyle değiştirdim. Öncekine göre daha az takılma oluyor ama tamamen geçmiş değil.
Acaba bilgisayara virüs sızmış mıdır? Bu şüphe üzerine iki farklı güvenlik programıyla tarama yaptım temiz çıktı.
Bu arada üç gün önce boş bir HDD üzerine işletim sistemi kurmayı denedim ama biraz uğraştırdığı için bıraktım. Bu arada BIOS ayarlarıyla oynamalar yaptım ama hiç birini kaydetmedim. Eğer BIOS ile ilgili yaptığım yanlış bir şey varsa bu sorunlara yol açar mı?
Bilgisayarı yeniden temiz kurulum yapmayı düşünüyorum buna gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gibi sebepler için temiz kurulum yapmaya gerek yok. Temiz kurulum en son düşünülecek şey.

Önce temiz önyükleme yapın. Böylece bilgisayar başlangıcına yerleşen bütün programları kapatmış olursunuz. Takılma sorunlarının devam edip etmediğini gözlemleyin. Sorun varsa virüs taraması yapın. Sfc /scannow komutu ile sistem dosyalarının durumunu kontrol edin ve sonucun resmini paylaşın. Takılma sorunu düzelmediyse bilgisayar kasılırken görev yöneticisinin resmini işlemci, bellek ve disk kullanımına göre sıralayıp resmini yollayın.

Win 10 hala pişmemiş bir sistem beni dinle sistem geri yükleme yap. Bitdefender kullanma veya sistem temizlik proğramları kullanma şimdilik...
Win10 için tavsiye edecegim malware anti malware proğramı..
Temizlik içinse bazı komutlar kullanın örneğin:
Win + R (Başlat+Çalıştır) %temp% yazıp silmek veya tarayıcıları el ile temizlemek gibi şeyler.
Eğer sistem geri yükleme ile değişmiyorsa kesinlikle temiz kurulum yapın başka sorunlarda baş göstermeye başlicaktır ve üstte anlattıgım gibi kullanmaya devam edin..

sfcscannow.PNG

Malwarebytes ile tarama yaptım temiz çıktı.

Ön yükleme yaptım bir yada iki kez takılma oldu.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı