Başlangıç onarma ve CMD ile Driver yüklenebilir mi?

toxinn02

Kilopat
Merhabalar iyi forumlar!

Bütün imkanlarımı zorlayarak bilgisayarıma format atmak istiyorum, elimde ne bir Flash bellek ne de DVD/RW sürücü var, HDD mi söküp arkadaşımın bilgisayarından formatladım (Windows 7 64 bit kurulumu yaptım) fakat cahillik yaptığımı eve gidince fark ettim. Arkadaşımın bilgisayarına HDD mi takıp format attığım için, bütün sürücüler arkadaşımın bilgisayarına göre yüklenmiş...

Şimdi bilgisayarımı başlatmak istediğimde 0x0000007B mavi ekran hatası ile karşılaşıyorum ve güvenli kipte başlatamıyorum. (Güvenli mod yükleniyor diyip restart atıyor ve sonuç vermiyor).

Chkdsk yapmayı da denedim sonuç vermedi doğal olarak...

İnternette uzun uzun araştırdım ve bi sayfada Windows Recovery ve CMD kullanarak driver yüklenebileceğinden bahsedilmiş.

"dism /image:c:\ /add-driver /Driver:X:\ /recurse" ilgili kod bu.

Şimdi merak ettiklerim şunlar:

Windows başlangıç onarma sırasında telefonumu bilgisayara bağlasam, içindeki verilere erişebilir mi?

Elimde ne bir Windows kurulum DVD'si var, nede bir DVD/RW sürücü, eğer dosyaları telefonumdan alabilecekse, sadece Başlangıç onarma ve CMD kullanarak anakartımın driverlarını yükleyebilir miyim?

Bunun dışında başka bir bilgisayarda formatlanmış ve 0x0000007B hatası yiyen HDD'yi format kullanmak dışında onarmam mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç onarma ile telefondan dosya aktaramazsın. KMPE10 gibi bir PE sistem ile Windows dosyalarına erişmen ve değiştirmen mümkün. USB'den çalıştıracağın bir Windows olacağı için de telefon sürücülerini kurup içerisinden dosya aktarmana izin verir.

Hocam öncelikle cevap için teşekkürler, flash disk temin edersem Windows RE DVD si olmadan, başlangıç onarma CMD kullanırsam düzelme ihtimali var mı? anakartımın .inf formatında chipsetini internetten buldum, bunu flasha atıp cmd ile kurabilir miyim?

HDD'yi arkadaşınızın bilgisayarına tekrar takıp oradan bir onarma CD/DVD'si hazırlayabilirseniz olabilir diye düşünüyorum.

Hocam şimdilik bu mümkün değil ama bir gelişme var

Telefonumu başlangıç onarmada bilgisayara bağlayınca, telefonumda(android) usb hata ayıklama ve veri depolama olarak kullan seçenekleri çıkıyor, aynı zamanda başlangıç onarmadan CMD ye erişip diskpart - list disk komutlarını sırasıyla girdiğimde HDDm ve telefon hafizamı bilgisayar algılıyor, bence telefonumdaki int uzantılı chipset driverlarını bilgisayarıma kurabilirim, fakat aynı anda iki farklı chipset driverı kurulu olduğu için yine aynı mavi ekranı yer miyim bilmiyorum..

Dostum hiç bu sürücü işleriyle uğraşma. Şöyle yaparsan başarılı olursun. Kurulumun ilk aşamasını arkadaşının bilgisayarından yap. Eve gelip ikinci aşamayı sen tamamla. Bu sayede sürücüler senin bilgisayarına uygun şekilde kurulur ve mavi ekran almazsın. Bir de Windows 10 kurman tavsiyemdir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı