Başlangıç seviyesini geçmiş birisi için programlama tavsiyesi

spancer

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, ben 22 yaşında yaz ayını boş geçiren ve bu boş vakti zaten öncesinde öğrenmeye adım attığım kodlama/programlamada ilerlemek için değerlendirmek isteyen birisiyim ve yardımınıza ihtiyacım var. "merhaba dünya!" faslını çoktan geçtim ve bununla birlikte tıkandım kaldım. Ne yapacağım konusunda hiç ama hiçbir fikrim yok. Başlangıçta "freelancer" olarak iş alıp kendimi geliştirmeyi düşündüm fakat kendimi o yeterlilikte görmüyorum. Sizin yardımınıza ve rehberliğinize ihtiyacım var. Kendimi belirli bir seviyeye getirmek için neler yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Python: 3/10
İngilizce: 6/10

Öncelikle temel programlama terimlerine, her dilin ortak terimlerini öğrenin ve basit uygulamalar, projeler yapmaya çalışın. Ek olarak en önemlisi algoritma kurmayı doğru öğrenin.

Freelancer'a girip python islerine bakmayi dene.
Neyi bilmedigini, neyi bilmenin para ettigini gorursun.

Ya da genel gecer developer path'ini izle.

DB -> RDBMS ve NoSQL
Messaging -> Kafka - Redis - Rabbit - Cassandra

Containerization -> Docker - Kubernetes
Web -> Flask - Django
Data -> Map/Redice - Spark vs

Gibi teknolojileri kavrayip jenerik islere basvur.
Epeydir python freelance piyasayi takip etmiyorum ama tahminimce ya ufak scriptler yazmaca isleridir - ya webdir ya da db/data manipulasyon isleridir.

Egitimini almadan data science python olayini halledebilecegini sanmiyorum.

Öncelikle temel programlama terimlerine, her dilin ortak terimlerini öğrenin ve basit uygulamalar, projeler yapmaya çalışın. Ek olarak en önemlisi algoritma kurmayı doğru öğrenin.

Öncesinde discord.py ile Discord botu yaptım ve bana katkısı oldu ama istediğim rüzgarı arkama alamadım. Daha da öncesinde PHP/HTML ile bir web sitesi yaptım. Bu web sitesine Steam ile giriş yapma, veri tabanına veri ekleme, veri okuma steam api'den veri almak ve işlemek vs. vs. (ana amaç VAC ban tracker tarzı bir şeyydi) gibi şeylerle uğraştım ama kendimi hala "o" seviyede göremiyorum. Teşekkür ederim yanıtınız için.

Python'u 10/10 yapmakla başlayabilirsin bence.

Freelancer olarak da, eğer yapmak istersen, belli başlı Framework'leri kullanarak mobil uygulama geliştirmeyi ya da site tasarlamayı öğrenebilirsin.

• React Native.
  • Flutter
Mesela.

Evet haklısınız. Python bana çok hitap eden bir dil ve ilerlerken çok sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Onun dışında tavsiyelerinize göz atacağım. Cevabınız için teşekkür ederim.

Freelancer'a girip Python islerine bakmayi dene.

Ya da genel gecer developer Path'ini izle.

dB -> rdbms ve nosql.
Messaging -> kafka - redis - rabbit - cassandra.

Containerization -> docker - kubernetes.
Web -> flask - Django.
Data -> Map/Redice - spark vs.

Epeydir Python freelance piyasayi takip etmiyorum ama tahminimce ya ufak scriptler yazmaca isleridir - ya webdir ya da db/data manipulasyon isleridir.

Egitimini almadan data science Python olayini halledebilecegini sanmiyorum.

Freelancer sitelerinden hangilerini önerirsiniz peki? Evet Python işleri genelde ufak scriptler oluyor. Zaten şu halimle büyük bir işe girmek pek akıl kârı değil. Yazdığınız yol haritası bana yabancı geldi ve bir o kadar ilgi çekici. Dikkatlice inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Açıkçası Python tarafında, data science alanında nitelikli insan azdır. Eğer bu işi uzun seneler yapmak istiyorsan ve Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi gibi konular senin ilgini çekiyorsa, bu alanlar üzerine yönelebilirsin.

Freelancer bir iş, şimdiki ve sonraki birkaç sene için bir yatırım olur. Data science ise uzun süreli bir yatırım. Burada senin ne yapmak istediğin önemli biraz da.

Freelancer'a girip python islerine bakmayi dene.

Ya da genel gecer developer path'ini izle.

DB -> RDBMS ve NoSQL
Messaging -> Kafka - Redis - Rabbit - Cassandra

Containerization -> Docker - Kubernetes
Web -> Flask - Django
Data -> Map/Redice - Spark vs

Epeydir python freelance piyasayi takip etmiyorum ama tahminimce ya ufak scriptler yazmaca isleridir - ya webdir ya da db/data manipulasyon isleridir.

Egitimini almadan data science python olayini halledebilecegini sanmiyorum.
Hocam freelancer olarak çalışıp para kazanılacak düzeye ne kadar sürede gelinir sıfırdan? Herkesin öğrenme hızı farklılık gösteriyordur ama ortalaması yok mu hiç? Mesela normal ve yavaş arası öğrenen bir kişi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı