Başlangıçta açılacak programlar arasında kullanıcı adım gözüküyor

duzcebolu

Hectopat
Steam dışı bir oyunun setupunda ( dikkat etmeme rağmen güvenilir kaynaktan olmayabilir) problem yaşamamdan ötürü bazı ayarları rehber videolar öncülüğünde kurcaladım ( Zannımca büyük önem arz eden ayarlar değildi. ). Sonrasında bilgisayarımı başlattıktan sonra kullandığım dosya türü tanımlayıcısı programının EK1' deki uyarısını aldığımı fark ettim. Başlangıç uygulamalarını kontrol ettikten sonra aralarında kullanıcı adım (İlbey) yazan bir program olduğunu fark ettim (EK2) ( hatırladığım kadarıyla daha önce yoktu). Dosya konumunu açınca Kullanıcılar kısmında İlbey adlı 0 bayt boyutunda bir dosyayla (EK3) karşılaştım ve sildim. Yeniden başlattıktan sonra aynı uyarıyla karşılaşıp tekrar dosyaları kontrol ettiğimde geri geldiğini fark ettim. Bu bir sorun mudur, öyleyse nasıl çözebilirim yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

1.png

2.png

3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Payload yani virüs olabilir. İlk aşamada başlangıçta çalışmasını engelleyin, hizmetler içerisinde bunu görüyorsanız durdurun ve çalışmasını engelleyin (win +r, çıkan ekranda services.msc yazın, entera basın çıkan ekranda arayın benzer isme sahip bir hizmet var mı diye). Bu soruna neden olan programı silin, fazlalık dosyalarla birlikte. Mümkünse dosya kaldırıcı kullanın (IOBit Uninstaller vb. gibi). Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kaspersky antivirüs programının ücretsiz sürümünü indirin, yükleyin. Database güncellemesinden sonra, bilgisayarınızın internet bağlantısını kesin ve tekrar yeniden başlatın. Tam tarama yaptırın. Tespit edilen dosyaları antivirüs yardımıyla kaldırın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı