Başlangıçta Asio.sys hatası

Mortis06

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2018
Mesajlar
5.837
Çözümler
34
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060 Ryzen 7 7735hs
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
RAM
Kingston 16 GB DDR3 1600MHZ
SSD veya HDD modeli
Twinmos 240GB
i5 4460 ve GTX 1060 kullanan CNC makineye bağlı bir sistemimiz var, bilgisayar herhangi bir sorun yokken güç tuşuna bastığımızda uzun süre açılmadı, ardından restart tuşuna bastığımızdan sonra önce onarım yapıyor ardından asio.sys hatası veriyor ve Windows asla açılmıyor. Sistemde Windows 10 yüklü, içindeki programlar sebebi ile format atmak son tercihimiz. Önerilerinizi bekliyorum.
 
Bilgisayar güvenli modda açılıyor mu?

Evet açılıyor, Malwarebytes ile taradım, sürücüleri güncelledim, kayıt defterindeki hataları düzelttim fakat olmadı. Güvenli modda Windows yükseltmeyi denediğimizde de güvenli modda onarım yapılmayacağı uyarısını veriyor.
 
Sistemin anakartı ya ASUS'ya ASRock diye düşünüyorum. Anakart modeli nedir?

ASUS H97-Plus, fakat ASUS ile alakalı bir yazılım yüklü değildi, hibit gibi farklı programlar ile de aradım fakat bulamadım. SSD'yi Gigabyte anakartlı bir sisteme taktık orada da aynı sorun devam etti.
 

Bu programı Güvenli modda aç ve yazdığın asıo.sys sürücüsünü devre dışı bırakıp sistemi normal olarak başlat. O sürücünün programlar dışında fan ayarları gibi görevlerde rol aldığını da biliyorum. Veyahut HKLM\System\ControlSet001\Services\AsIo kayıt defteri konumundan bakabilirsin devre dışı işine.
 
Son düzenleme:

Bu programı güvenli modda aç ve yazdığın asıo.sys sürücüsünü devre dışı bırakıp sistemi normal olarak başlat. O sürücünün programlar dışında fan ayarları gibi görevlerde rol aldığını da biliyorum. Veyahut HKLM\System\ControlSet001\Services\AsIo kayıt defteri konumundan bakabilirsin devre dışı işine.

İşler daha fazla bekleyemeyeceği için format atarak servise CNC'yi tekrar kurdurmak zorunda kaldık, yine de teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı