Başlangıçta fullbody antrenman yapmak önemli mi?

S4lihh

Hectopat
Merhaba, Fitness'a gidiyorum, her yerde ilk birkaç ay fullbody yapılmasıyla ilgili şeyler görüyorum. Şu an 6. ayımdayım. Beni ilk 1 hafta bölgesel çalıştırmıştı hoca, 1 gün sırt göğüs, 1 gün omuz biceps vs. 1 haftadan sonra arkadaşım bu fotoğraftaki programı atmıştı, push Pull'a başladım hala da push pull yapmaya devam ediyorum(başka programla yapıyorum şu an push pull'u). Fullbody yapmadım ben, yapmak önemli mi veya herhangi bir zararını görür müyüm?

Benim 15 gün oldu. 10 gün sonra hoca direkt bölgesele başladı bende anlamadım ne yapmam gerek. Bazıları split yap daha iyi diyor. Bazılarıda yenisin full body devam et dedi

Hayır, sadece antrenmanın nasıl bir şey olduğunu, ağırlıklar nereyi çalıştırır vs. vs. kavramak için fullbody yaptırıyorlar yeni başlayanlara, ayrıca yeni başlayan biri fullbody yaparsa daha hızlı gelişim yakalar. Bir sorun teşkil etmez, fullbody yapmayın bu saatten sonra bence PPL devam.

Hocam ben fullbody'e mi döneyim?

Çok da önemli değil bence. Şuan ki program nasıl, hangi günler nereyi çalışıyorsun?
Hocam şuan kafam karışık. Hoca bölgesele geçirdi. 1 gün göğüs ön kol 1 gün bacak omuz 1 gün sırt arka kol. Ama bölgeselde sanırım 6 gün yapmam lazım her kasın 2 kere çalışması için. Bu seferde dinlenmeye imkanım olmayacak.

Anladım, ya fullbody ya da PPL yapın bence.
Fullbody yap bence 3-4 hafta, sonrasında PPL geçersin. Haftada kaç gün gidebiliyorsun?

Haftada 4 gün gidiyorum hocam. Kasların gelişmesi için 3 gün dinlenin diyorlar.
3 gün dinlenin diye bir şey yok. 1 gün bile off verebilirsin. Önemli olan, kası üç gün dinlendirmek gibi düşün. Misal pazartesi göğüs triceps omuz; salı sırt, biceps; çarşamba bacak çalışıp bir gün boşluk bırakıp tekrar aynısını yapabilirsin.
4 gün gideceğim diyorsan FB yapın. Üst-alt vücut idmanlarına da bakabilirsin, FB yap bir kaç ay sonra bakarsın programlara, üst-alt ya da PPL yaparsınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…