Başlangıçta olmadan açılan uygulamaları kimse umursamıyor mu?

40YEDI

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.

Uzun zamandır kafama takılan bir konu var. Windows hizmetler kısmındada görev yöneticisinde de olmadan açılabilen uygulamalar var. Örnek uTorrent, GameLoop, Driver Booster, Gaming intelligence, HDD Sentinel bu ve benzeri uygulamarı Windows ayarlarından kapatamıyoruz uygulamanın kendi menüsünden başlangıçta çalıştır tikini kaldırırsak çalışmıyor ama bu bir problem uygulama kendi insiyatifine bağlı olarak kapatılabiliyor. Kötü amaçla yazılmış bir uygulama istese arka planda çalışır ve ben bunları ayarlardan kapatmanın bir yolunu bulamadım. İşin kötüsü internette arattığımda kimse bunu sorgulamamış. Bilen birisi bana bunu anlatmalı artık 😳

Merhaba.

Uzun zamandır kafama takılan bir konu var. Windows hizmetler kısmındada görev yöneticisinde de olmadan açılabilen uygulamalar var. Örnek uTorrent, GameLoop, Driver Booster, Gaming intelligence, HDD Sentinel bu ve benzeri uygulamarı Windows ayarlarından kapatamıyoruz uygulamanın kendi menüsünden başlangıçta çalıştır tikini kaldırırsak çalışmıyor ama bu bir problem uygulama kendi insiyatifine bağlı olarak kapatılabiliyor. Kötü amaçla yazılmış bir uygulama istese arka planda çalışır ve ben bunları ayarlardan kapatmanın bir yolunu bulamadım. İşin kötüsü internette arattığımda kimse bunu sorgulamamış. Bilen birisi bana bunu anlatmalı artık 😳
Bu rehberdeki Autoruns uygulamasına bakabilirsiniz.

Bu rehberdeki Autoruns uygulamasına bakabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim uygulama iş görür biraz inceleyip uğraştıktan sonra amacıma ulaştım. Başlangıçtan ve hizmetlerden kapattığım ugulamaların uzantıları arka planda çalışıyormuş onu da görmüş oldum. Ancak pek son kullanıcıya hitap eder bir uygulama değil biraz karmaşık. Geriye tek bir soru kaldı bu uygulamaları tetikleyen her neyse ek yazılım kullanmadan onu incelemek istiyorum. İşim gereği birçok bilgisayara müdahale ediyorum veya tarif ediyorum böyle bir yazılımı tarif etmem gerçekten zor olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı